Black Friday 2021Black Friday 2021

Weg uit Indië – Hans Vervoort

weg-uit-indieLeuke actie van Hans Vervoort om zijn kinderboek Weg uit Indië gratis als download beschikbaar te stellen. Het is een jeugdboek welke gaat over Hans en Sonja, 2 kinderen die in Nederlands Indië wonen aan het begin van de oorlog. Het begint bij de tweede wereldoorlog waar Japan Nederlands-Indië aanvalt en veroverd, maar het verhaal gaat verder. Een leuk, spannend en indrukwekkend boek waarin het verloop op een mooie manier beschreven is van Nederlands Indië. Veel details zijn er namelijk niet bekend onder de gemiddelde Nederlander, terwijl de verschrikkelijkheden die hier gebeurd zijn niet vergeten moeten worden. Een echte aanrader om ook zelf te lezen!

Heeft u dit boek gelezen of juist voorgelezen aan uw kinderen? Misschien kunt u ons dan laten weten wat u van het boek vond, en of we meer van deze boeken op het internet voor u moeten vinden. Voor het downloaden van dit boek kunt u onderstaande link gebruiken (let op iets verder naar onderen scrollen voor het gratis linkje)

Hans en Sonja wonen in het mooie en zonnige Nederlands-Indië als de oorlog uitbreekt. Holland is bezet door de Duitsers, horen ze van hun ouders. Maar Indië zal zeker vrij blijven. Natuurlijk, het Japanse leger wil graag Indië veroveren, maar iedereen weet: Japanners zijn scheel en kunnen dus niet recht schieten. En hun tanks zijn van blik! Wat een schrik als het Japanse leger toch in 1942 Indië verovert. Hans en Sonja komen met hun moeders in een kamp terecht waar klappen vallen en elke dag een gevecht is tegen honger en ziekte.
Als na drie jaar Japan verslagen is komen ze vrij en horen hoe moeilijk ook de Buitenkampers het gehad hebben, de families die buiten het kamp konden blijven. En dan begint meteen een nieuw avontuur. De Hollanders zijn 300 jaar de baas geweest in Indië en de bevolking wil dat niet meer. Ze komen in opstand, er vallen doden en overal dreigt gevaar. Iedereen vlucht en ook Hans en Sonja moeten Weg uit Indië Een gevaarlijke tocht begint. Zal het ze lukken?

Titel – Weg uit Indië
Auteur – Hans Vervoort
Verschijningsjaar

Prijs – Gratis als E-book te downloaden


Download linksDownloadpagina van Weg uit Indië van Hans Vervoort

1 Reactie
 1. Antwoord
  Rinus van Zandwijk 28/01/2019 op 08:52

  Zeer herkenbare ervaringen
  Zeer boeiend en herkenbaar verhaal. De beschreven gebeurtenissen in dit boek komen in grote lijnen overeen met wat mijn ouders en zussen hebben meegemaakt. Mijn vader heeft ook moeten werken in de mijnen bij Hiroshima (Japan). De atoombom op deze stad heeft zijn leven gered. Mijn moeder en zussen zaten ook opgesloten in kampen geweest in Indonesië. Mijn moeder kreeg na de oorlog -tijdens de opstand van de Indonesiërs tegen het koloniale Nederlandse bewind- schietles van mijn vader om zich te kunnen verdedigen bij zijn afwezigheid. Ik ben geboren na de oorlog in Soerabaja als een ‘herenigingskind’. Ik vind het boeiende boek absoluut niet alleen geschikt voor kinderen.

  Laat een reactie achter

  Note
  Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
  Gratis boeken downloaden
  Logo