Black Friday 2021Black Friday 2021

De boeken Top 10 van 2023

Elk jaar komen er weer duizenden nieuwe boeken uit. Van auteurs uit Nederland en uit het buitenland. Door al deze duizenden boeken maakt het je keuze er niet makkelijker op om een leuk boek uit te kiezen. Natuurlijk kan je afgaan op welke boeken een Bol.com, Proxis, Ako of een Bruna jou aanbeveelt. Echter zijn deze boeken vaak niet de goedkoopste boeken en pak je hier ook alleen maar de populairste schrijvers mee. Daarnaast proberen wij op GratisBoekenDownloaden.net natuurlijk ook vele gratis boeken mee te nemen. De Boeken top 10’s die we de laatste jaren gepubliceerd hebben zijn dan ook heel divers geweest. Wij proberen altijd een mooie mix te vinden dus gratis boeken, betaalde boeken en dan vooral vaak de focus op de goedkope boeken.

1. “De nieuwe naam” – Elena Ferrante

In dit boek volgen we het leven van twee meisjes die opgroeien in Napels. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’60 en beschrijft de zoektocht naar identiteit en de relatie tussen de meisjes. Dit boek is een absolute aanrader voor liefhebbers van literatuur en psychologische romans.

2. “De avond is ongemak” – Marieke Lucas Rijneveld

Dit boek vertelt het verhaal van een boerengezin dat wordt getroffen door een groot verlies. Het boek is geschreven in poëtische taal en laat de rauwe emoties van de personages goed naar voren komen. Een indrukwekkend debuut van deze jonge schrijver.

3. “Het achtste leven (voor Brilka)” – Nino Haratischwili

Dit boek vertelt de geschiedenis van een Georgische familie over een periode van meer dan honderd jaar. Het is een meeslepend epos dat je van begin tot eind weet te boeien. Dit boek is dan ook niet voor niets genomineerd voor de International Booker Prize.

4. “De hemel verslinden” – Paolo Giordano

Dit boek gaat over de vriendschap tussen twee jongens die opgroeien in Zuid-Italië. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog en de opkomst van het fascisme. Een meeslepend verhaal over vriendschap, liefde en oorlog.

5. “Lichter dan ik” – Dido Michielsen

Dit boek vertelt het verhaal van een Javaanse jongen die aan het einde van de 19e eeuw naar Nederland wordt gestuurd om te studeren. Het boek beschrijft de problemen die hij tegenkomt in Nederland en zijn worsteling om zijn eigen identiteit te vinden. Een prachtig boek over cultuurverschillen en identiteit.

6. De heilige Rita” – Tommy Wieringa

In dit boek volgen we het leven van een alleenstaande vader die op het platteland van Nederland woont. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de teloorgang van de agrarische gemeenschap in Nederland. Tommy Wieringa weet met zijn prachtige schrijfstijl het leven van de personages levendig en aangrijpend te beschrijven.

7. “Mijn naam is Selma” – Selma van de Perre

In dit autobiografische boek vertelt Selma van de Perre over haar ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als Joodse vrouw wist ze te overleven in de kampen en het verzet. Een aangrijpend en inspirerend verhaal dat laat zien dat er altijd hoop is, zelfs in de meest moeilijke omstandigheden.

8. “De meeste mensen deugen” – Rutger Bregman

Dit non-fictie boek beschrijft hoe mensen van nature goed zijn en hoe dit uit onderzoek blijkt. Rutger Bregman onderbouwt zijn argumenten met voorbeelden uit de geschiedenis en het heden. Een belangrijk boek dat een ander perspectief biedt op de mensheid.

9. “De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door” – Herman Finkers

In dit boek beschrijft cabaretier Herman Finkers zijn eigen visie op het leven. Het boek staat vol met humoristische en filosofische overpeinzingen over de zin van het leven. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een lach en een goed inzicht.

“Het grote gevecht” – Jeroen Smit

In dit boek beschrijft journalist Jeroen Smit de machtsstrijd tussen Unilever en de Nederlandse overheid. Een boek dat inzicht geeft in de politieke en economische krachten die onze maatschappij beïnvloeden.

Wij gaan daarnaast weer lekker van tijd tot tijd diverse Boeken top 10’s posten. Daar hebben we jullie input natuurlijk hard voor nodig. Op deze pagina vind je onze all-time bestsellers terug. Geen actuele nieuwe boeken, maar gewoon goede boeken. Dit is een combinatie van boekenverkoop, persoonlijke voorkeur en natuurlijk ook een stukje gratis boeken, te gekke ebooks, de beste schrijvers en nieuwkomers. Suggesties? Laat het ons horen via een reactie, onze Facebook pagina of het contact formulier!

Onze Boeken Top 10

Onze all-time boeken top 10 is op dit moment nog helemaal blanco. Dit komt omdat we deze samen willen stellen met jou hulp. We kunnen natuurlijk de boeken top 10 van Bol.com, Bruna of Libris hier publiceren, alleen dan heb je de actuele top 10 lijstjes. Dit kan zeker wel interessant zijn voor degene die op zoek zijn naar een leuk cadeau om te geven. Of als je op zoek bent naar een nieuw boek en even niet weet wat je volgende boek gaat worden. Deze lijsten met vele titels op een rij zijn dan ook zeker behulpzaam, maar onze Boeken top 10 moet anders worden. Geen gedoe met verkoopcijfers of download aantallen. Nee gewoon de input van onze bezoekers. Hou daarom de komende tijd onze website goed in de gaten, want we willen diverse polls gaan neerzetten om de populaire titels op een rij te zetten. We zijn namelijk naar het volgende op zoek:

  • Fantasy boeken
  • Literatuur boeken
  • Kookboeken
  • Jeugdboeken
  • Kinderboeken
  • Thrillers
  • Romans

Ebook top 10 – Digitale boeken anders?

Bij het samenstellen van de diverse Boeken Top 10 lijsten houden wij zoveel mogelijk rekening met de digitale varianten. Wij zijn immers een boeken download website! Daarom kan je ervan uit gaan dat alle top 10 lijsten die wij op onze website zetten gebaseerd zijn op online/digitale ervaringen en cijfers. De diverse ebook lijsten worden met zorg voor jou samengesteld, en mocht je het er niet mee eens zijn, dan is jou suggestie welkom. Wil je graag een boek erbij hebben, de positie van een boek over praten of juist een boek verwijderd hebben. Overal is over te praten, zolang je maar een duidelijke argumentatie hebt.

Wij willen dan ook de diverse populaire genres ebook toplijsten van maken. Denk hierbij aan Kinderboeken, Thrillers, Romans en Young adult boekenseries. Daarnaast komen er op termijn ook lijsten van de wat minder populaire genres. Wil je hier aan meewerken, laat het ons dan weten!

gratisboekendownloadenBoeken top 10

Er zijn verschillende boeken top 10’s die we samengesteld hebben samen met onze partner Bol.com en tegelijk als ebook makkelijk en goedkoop te downloaden zijn. Alle boeken top 10’s worden samengesteld op basis van de verkoop, vandaar dat sommige boeken nu op dit moment in meerdere posities domineren zoals de 50 tinten serie, maar dat kan over een aantal weken weer anders zijn, de lijst wordt namelijk elke week weer bijgewerkt. Alle ebooks zijn makkelijk te downloaden voor een vast laag bedrag en hierna terug te lezen op uw Ipad, Galaxy tab, ereader etc. Deze ebooks worden in het epub formaat aangeboden, als u niet weet wat dit is dan verwijs ik u door naar de volgende pagina: Uitleg epub

Wij blijven de actuele boeken top 10 hieronder bijhouden op basis van een automatische feed via een van onze partners. Maar tevens zullen wij vanaf nu maandelijks zelf een boeken top 10 samenstellen, op basis van downloads, prijs en beschikbaarheid.

Het laatste artikel in deze reeks is alweer een tijdje geleden geplaatst. De oktober 2013 boeken top 10 is hier terug te vinden met een korte omschrijving van deze toppers.

Algemene boeken top 10

Dit zijn de bestsellers over de gehele linie gezien van dit moment, op dit moment zien we een duidelijke vertegenwoordiging van de boeken van E.L. James met de 50 tinten serie. Als je kijkt naar de populariteit van deze boeken reeks zal dit voorlopig nog wel zo blijven, lees ook het volgende artikel: 50 tinten grijs ebook. Daarnaast zijn er ook vele andere boeken de laatste jaren uitgekomen welke ongekend populair zijn geworden. Denk hierbij aan de diverse boekenseries van David Baldacci, een iets oudere Fantasy boekenreeks Lord of the Rings, populaire boekenreeksen van Carry Slee, Paul van Loon en wat dacht je van de Harry Potter boeken.

In de Algemene boeken top 10 kom je werkelijk waar van alles tegen. Van kinderboeken t/m Biografie, informatief, geschiedenis of lekker een romantisch boekje uit de Harlequin serie.

Note
Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
Gratis boeken downloaden
Logo