Black Friday 2021Black Friday 2021

Ebook abonnement – Wat zijn de voordelen en kosten hiervan?

Boeken lezen is geweldig, toch? Maar soms kan het lastig zijn om altijd een nieuw boek bij de hand te hebben. Bovendien, al die boeken kosten een hoop geld, en ze nemen een zee van ruimte in beslag. Daarbij zijn gelukkig voor boeken als ebook verkrijgbaar voor een zeer scherpe prijs, of zelfs gratis ebooks. Alleen als je een echte boekenwurm bent dan raak je uiteindelijk toch wel door je leesvoer heen. Gelukkig is er een oplossing: het e-book abonnement!

Met een e-book abonnement, is het net alsof je een hele bibliotheek in je broekzak hebt. Voor een vast bedrag per maand kun je duizenden boeken lezen. En het beste? Je hoeft je nooit zorgen te maken dat je favoriete boek is uitgeleend, of dat je een boete krijgt omdat je het te laat hebt teruggebracht. Plus, je hoeft niet te sjouwen met zware boeken, en je helpt ook nog eens het milieu! Alleen ik hoor je denken van, wat zijn de kosten. En hoe groot is die boekencollectie dan en waar zit ik allemaal aan vast? Zomaar een paar vragen waar je mee kunt zitten en wat je tot nu toe misschien tegenhoudt om een ebook abonnement af te sluiten. Met dit artikel probeer ik je uit te leggen wat de voordelen zijn, en ook wat de eventuele nadelen zijn. Ik kan je alleen een geheimpje verklappen, er zitten vrij weinig nadelen aan behalve dan de kosten. Maar ok, als eerste de diverse aanbieders:

Aanbieders van de diverse Nederlandstalige Ebook abonnementen

In Nederland zijn er verschillende aanbieders van e-book abonnementen die een breed scala aan Nederlandstalige boeken aanbieden. Als we gaan kijken naar de aanbieders die op een smartphone, ereader en een tablet een app hebben uitgebracht dan kom je op de volgende diensten. Elk heeft zo zijn voordelen:

Kobo Plus

Kobo Plus is een samenwerking tussen Kobo en Bol.com. Voor een vast maandelijks bedrag krijg je toegang tot wel meer dan 600.000 titels, waaronder een groot aantal Nederlandstalige boeken. Ook recente Nederlandstalige ebooks vind je hier terug. Het platform biedt zowel e-books als luisterboeken, en je kunt het gebruiken op verschillende apparaten, waaronder e-readers, tablets, smartphones en computers. Op dit moment is Kobo Plus misschien wel de grootste in Nederland en praktisch elk boek kan je hier wel terugvinden.

Online Bibliotheek

De Online Bibliotheek biedt leden toegang tot een breed aanbod aan e-books en luisterboeken. Eigenlijk is het ook niet zo gek dat de bibliotheek zo’n ruim aanbod heeft, maar toch hebben die ook te maken met diverse restricties op het gebied van ebooks. Ondanks dat je hier ontzettend veel boeken terugvind is het grootste nadeel aan het online bibliotheek platform wat mij betreft wel de bestsellers. Namelijk veel bekende auteurs en zeker de recentere titels vind je hier niet terug. Echter het is ook de goedkoopste dienst met een simpele en correct werkende app, dus als je wat minder gehecht bent aan de bestsellers dan is de Online bieb echt wel een aanrader.

Bekijk het aanbod hier eenvoudig online

Bookchoice

Bookchoice is een iets andere dienst. In plaats van onbeperkt toegang te bieden tot een bibliotheek, krijgen leden van Bookchoice elke maand acht zorgvuldig geselecteerde e-books en luisterboeken. Je hebt hier dus zelf geen keuze. Dat kan je als nadeel zien, maar het grote voordeel van dit concept is natuurlijk dat je kennis maakt met compleet andere boeken dan je zelf gevonden zou hebben. Daarbij nog een groot voordeel, als je gebruik maakt van het Bookchoice abonnement, de kosten zijn echt niet hoog. Op het moment van schrijven hebben ze nu zelfs een zomerdeal waarbij je een abonnement aangaat voor 3 maanden voor maar 5,-!!. Terwijl normaal gesproken de kosten hier per maand om en nabij de 5,- zijn.

Bekijk hier de zomerdeal van Bookchoice

Andere aanbieders en de kosten van een ebook abonnement

Naast bovenstaande 3 aanbieders van een ebook abonnement zijn er nog een paar actief op de Nederlandstalige markt. De meest bekende/unieke aanbieders hebben we hier nu voor jou opgenoemd en hier zullen we apart ook een review over schrijven waar wij wat meer ingaan op de voordelen van zo’n ebook abonnement en de nadelen. Een ding is zeker, als je van lezen houdt en de kosten enigszins in toom wilt houden dan zijn deze diensten eigenlijk niet aan te ontkomen. Met een Kobo plus en de online bibliotheek zit je wel aan terugkomende kosten vast, maar je krijgt een digitale boekenplank waar je u tegen zegt. Wil je echter alles zo goedkoop mogelijk of zelfs helemaal gratis, dan is zo’n dienst niets voor jou natuurlijk.

Naast deze aanbieders is er op onze website ook zeker ruimte voor andere aanbieders. Dus bij deze een oproep aan iedereen om met suggesties te komen, en ook eventueel een review van zo’n dienst aan te leveren. Wij willen jullie namelijk zo goed mogelijk op weg helpen om lekker voordelig je hobby te kunnen uitoefenen, namelijk lezen. Heerlijk wegdromen in een roman, spanning voelen met de diverse thrillers of je kinderen elke dag weer een vers verhaal voor kunnen schotelen.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo