Black Friday 2021Black Friday 2021

De jongen in de gestreepte pyjama

De jongen in de gestreepte pyjama nu beschikbaar als ebook en als paperback van auteur John Boyne

“De Jongen in de Gestreepte Pyjama” is een provocerend, ontroerend verhaal dat lezers van alle leeftijden uitnodigt om na te denken over de morele complexiteit van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust. Dit boek, geschreven door John Boyne, daagt traditionele opvattingen uit en biedt een uniek perspectief op de verschrikkingen van oorlog door de ogen van een kind. Het verhaal volgt de jonge Bruno, een jongen van acht jaar, wiens leven op zijn kop wordt gezet wanneer zijn vader, een hooggeplaatste nazi-officier, wordt overgeplaatst naar een plaats die Bruno enkel kent als “Out-With”. Zonder vrienden of bekenden in deze nieuwe omgeving, ontdekt Bruno al snel de grenzen van zijn geïsoleerde nieuwe wereld – een schrikbarende ontdekking die hem naar een onwaarschijnlijke vriendschap leidt met een jongen aan de andere kant van een prikkeldraadhek, een jongen in een gestreepte pyjama.

“De Jongen in de Gestreepte Pyjama” is niet alleen een verhaal over de onschuld van de kindertijd, maar ook een verhaal dat de inherente wreedheid van mensen onderzoekt, de verwoestende gevolgen van oorlog, en de kracht van vriendschap. Hoewel het een fictief verhaal is, brengt het een echte periode uit de wereldgeschiedenis op zo’n manier tot leven dat het ons dwingt de duistere kant van de menselijke natuur onder ogen te zien en de noodzaak om dit nooit te vergeten. Een roman wat niet voor niets ook verfilmd is en die je ogen wat mij betreft wel open zetten wat voor gruwelijkheden er gebeurd zijn.

Heb jij het boek De jongen in de gestreepte pyjama al gelezen? Wist je dat je deze nu heel eenvoudig via een van onze partners online kunt bestellen voor een scherpe prijs? Helaas is deze niet gratis te downloaden, maar als ebook is het boek De jongen in de gestreepte pyjama nu wel voordelig verkrijgbaar. Wil je dit boek als Hardcover bestellen? Dat kan ook natuurlijk ook al gaan wij hier meer voor het digitale boek.

De jongen in de gestreepte pyjama

★★★★★
7,99  op voorraad
vanaf 22/07/2024 21:46

Omschrijving van De jongen in de gestreepte pyjama

Van De jongen in de gestreepte pyjama zijn al meer dan 350.000 exemplaren verkocht in Nederland en Vlaanderen, en anderhalf miljoen exemplaren wereldwijd – met 57 vertalingen is dit de meest vertaalde Ierse roman aller tijden. De negenjarige Bruno weet niets over de Jodenvervolging en de cruciale rol van zijn vader daarin. Hij is onwetend over de huiveringwekkende wreedheden van zijn land ten opzichte van het Europese volk. Alles wat hij weet is dat hij uit een fijn thuis in Berlijn weg moest en toen verhuisde naar een uitgestorven oord, waar er niks te doen is en er niemand is om mee te spelen. Tot hij Shmuel ontmoet, een jongen die in een parallelle wereld leeft aan de andere kant van het naastgelegen hek met prikkeldraad en die, net als alle mensen daar, een gestreepte pyjama draagt.

Als Bruno vrienden wordt met Shmuel wordt hem steeds duidelijker waar hijzelf al die tijd deel van uitmaakte, en wat voor vreselijk lot zijn vriend te wachten staat. Zonder weg terug.
John Boynes aangrijpende klassieker neemt de lezer mee in de hoopvolle vriendschap tussen Bruno en Shmuel, en toont hoe ze hun onschuld verliezen tijdens een van de donkerste periodes van onze geschiedenis.

Meer informatie

Schrijver: John Boyne
Taal: Nederlands
Categorie: Romans

De jongen in de gestreepte pyjama
De jongen in de gestreepte pyjama
We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo