Black Friday 2021Black Friday 2021

Digitaal lezen – Het hoe en waarom

Digitaal lezen – Het hoe en waarom

Veel mensen vragen zich nog steeds af waarom je zou overstappen op het digitale lezen, wat zijn de voordelen en vooral de nadelen worden nogal groots uitgelicht. In onze meest gestelde vragen en ook in andere artikelen komt het vaak bij ons wel naar voren wat de voordelen zijn, maar de vraag wat digitaal lezen nu voor u zou kunnen betekenen proberen we hier voor u op een rijtje te zetten.

Digitale boeken altijd en overal

Een van de grote voordelen van digitale boeken is dat waar u ook bent u ze altijd tot uw beschikking heeft. Dit heeft wel als voorwaarde dat u uw boeken op een dropbox achtige omgeving zou moeten zetten, maar als u dit gedaan heeft dan kunt u waar u ook bent uw boeken ophalen als u een internet verbinding heeft.

Geen gedoe meer met het uitzoeken en het meenemen van uw papieren boeken wat uw bagage ook weer een stuk zwaarder maakt. Het enige wat u mee hoeft te nemen is een e-reader of tablet om uw boek op terug te lezen.

Wilt u meer informatie over hoe u uw boeken op Dropbox kunt zetten dan kunt u alvast op de website van Dropbox kijken. Dit is www.dropbox.com waar u in een paar simpele stappen een gratis account kunt aanmaken. Tevens staan hier een paar handige handleidingen hoe u uw account kunt inrichten en vanaf uw pc/laptop de boeken hier makkelijk en snel naar toe kunt kopiëren en er staan ook handleidingen hoe u deze weer op uw tablet kunt downloaden.

Goedkoop en zelfs gratis is mogelijk

Waar u met de fysieke boeken nogal tegen de monopolies van bepaalde boekenwinkels kunt oplopen wat zich voor resulteert in hoge prijzen zijn deze met het digitale lezen grotendeels verdwenen. Natuurlijk gelden er nog steeds bepaalde spelregels over de prijzen van boeken, maar ten opzichte van het fysieke boek is het digitale boek over het algemeen al een stuk voordeliger geprijsd. Dit heeft diverse oorzaken waarvan de hoofdoorzaak is dat de hele logistieke keten niet meer nodig is om het boek bij u te krijgen. Het enige wat een boekenwinkel nodig heeft is een server met een website waarvandaan u uw boek kunt downloaden. Geen gedoe met drukwerk, koeriers en fysieke boekenwinkels, maar makkelijk en snel en over het algemeen met 5 minuten na uw bestelling staat het boek op uw e-reader of ander apparaat.

Tevens zoals u o.a. op onze website terugziet is het aanbod aan gratis boeken. U kunt via gratis boeken downloaden natuurlijk al heel wat boeken gratis en voor niets downloaden. Dit zijn boeken die gratis uitgegeven worden door schrijvers/uitgevers maar ook boeken waarvan het auteursrecht van verlopen is, deze worden via een DBNL, Google books of het Gutenberg project gratis voor u ter beschikking gesteld. Tevens kunt u al deze boeken ook met een paar muisklikken makkelijk en snel downloaden.

Digitaal lezen is dat niet veel minder qua kwaliteit?

Is de vraag die we nog steeds regelmatig krijgen, wij kunnen met de nieuwste E-readers gerust tegen u zeggen dat dit niet het geval is. Met de zogenaamde E-inkt technologie is het lezen op een e-reader bijna precies hetzelfde als een gewoon boek. Er zit licht achter het scherm, waardoor uw ogen het scherm kunnen aflezen als een normaal boek. Dit heeft als “nadeel” dat u ook een standaard e-reader niet in het donker kunt aflezen, maar hier zijn net zoals bij een gewoon boek genoeg oplossingen voor. Tevens zijn er tegenwoordig ook al ereaders op de markt welke wel een additionele lichtvoorziening in het scherm ingebouwd hebben.

Digitaal lezen is de toekomst!

Dat vinden wij natuurlijk, maar dat is ook eigenlijk een feit. Met de komst van het internet is heel de informatie voorziening voor iedereen eigenlijk al grotendeels veranderd en dat is in de boekenwereld net zo. Uit diverse onderzoeken blijkt nog steeds dat het digitale lezen in Nederland en Belgie nog ver achterloopt op de verwachting, maar toch zal dit de komende jaren flink gaan veranderen. Waarom? Omdat er zoveel voordelen aan zitten en eigenlijk weinig nadelen.

Heeft u vragen over dit artikel, opmerkingen, kritiek of nog aanvullende informatie? Dan staat het u vrij om contact met ons op te nemen d.m.v. een reactie hier onder het artikel.

Note
Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
Gratis boeken downloaden
Logo