Black Friday 2021Black Friday 2021

Van batavia naar atjeh. Dwars door Sumatra – F. Bernard

van-batavia-naar-atjehEen boek van het project Guttenberg welke dus gratis te downloaden is het boek Van batavia naar Atjeh. Dwars door Sumatra. Het is een boek welke geschreven is in de tijd dat Sumatra nog bij het Koninkrijk der Nederlanden hoorde en waar de lokale bevolking erg verdeeld was over dit feit, het boek is in feite een soort reisverslag over de tocht door Sumatra met de belevenissen die het reisgezelschap hier beleven, een leuk boek en helemaal gratis te downloaden als ebook. Klik op onderstaande download link voor het boek.

Heeft u dit boek gelezen? Misschien kunt u dan ook een reactie onderaan deze pagina achterlaten wat u van dit boek vond? Alvast bedankt.

Een korte omschrijving:

Gisteren om vier uur zijn wij uit Tandjong Priok vertrokken. Enkele vrienden, landgenooten, met wie wij hier kennis hebben gemaakt en die wij, hoop ik, in Frankrijk zullen weerzien, hebben ons vergezeld trots de drukkende hitte.

Ik heb Java zonder al te veel smart vaarwel gezegd, en ik gevoel volstrekt niet dien weemoed bij het scheiden, dien vele anderen hebben gevoeld. Ik hecht mij aan de menschen, niet aan de dingen. Aan landen, waar ik gewoond heb, maar waar ik geen menschen, die mij dierbaar zijn, achterlaat, gevoel ik mij slechts door zwakke banden gebonden.

Het ontroert mij niet, als ik een eenmaal afgelegden weg weer betreed of bekende plaatsen terugzie, en als ik er een nieuwe vreugde vind, komt dat niet uit gevoelsoorzaken. Ik ben geen slaaf van mijn gewoonten; ik heb de ziel van een vagebond. Reizen opent de poort der droomen voor mij, omdat…

Titel – Van Batavia naar Atjeh
Auteur – F. Bernard
Verschijningsjaar – 1917

Prijs – Gratis als E-book te downloaden


Download linksDownload

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo