Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

ivanhoeDit is weer eens een boek die je naar mijn mening een keer gelezen moet hebben, namelijk het boek Ivanhoe. Wie kent het verhaal inmiddels niet? Het verhaal is namelijk al diverse keren op het witte doek getoverd al dan niet met het complete verhaal of een spin-off. Het is namelijk een klassieker in de categorie helden verhalen in de middeleeuwen.

Het verhaal gaat in het kort over Ivanhoe die verbannen is door zijn familie en via een omweg tot helden daden komt in de lopende oorlogen en uitbuitingen die toendertijd zich afspeelde in Groot-Brittannië. In het boek komen onder andere bekende personages voor als Robin Hood en Koning Richard Leeuwenhart. U kunt dit boek via project Gutenberg helemaal gratis downloaden in de Nederlandse vertaling via onderstaande link, waar het boek Ivanhoe o.a. verkrijgbaar is in Epub en PDF formaat. Ik zou zeggen een echte topper om eens te lezen, zodat u eens het originele verhaal terug kan lezen welke u al zo vaak gehoord heeft. Laat ons maar weten wat u hiervan vondt!

Gratis boeken downloaden biedt u ook dit boek weer helemaal gratis te downloaden aan. Aangezien we zelf geen boeken hosten wordt u doorgestuurd naar de auteur en/of uitgever zijn website. Hier komt als het goed is geen registratie of wat dan ook te pas, mocht dit anders zijn laat het ons dan zo spoedig mogelijk weten zodat we de link kunnen aanpassen/ verwijderen.

Een korte omschrijving:

Walter Scotts roman Ivanhoe (1819) was lange tijd hot stuff: van de Oeral tot aan de Verenigde Staten werd het verhaal door lezers verslonden en het genre door schrijvers nagevolgd. De faam van Ivanhoe, een van de grootste avonturenromans aller tijden, heeft sindsdien standgehouden.

Onterfd door zijn vader keert Ivanhoe, die op kruistocht is geweest, onder een schuilnaam terug in Engeland, waar de overwonnen Saksers zich verzetten tegen uitbuiting door de Normandische edelen. Hij behaalt een klinkende overwinning in een groot riddertoernooi en laat daarna zijn aanbeden jonkvrouw Rowena tot Koningin der Liefde en Schoonheid kronen. Zal hij haar uiteindelijk in zijn armen kunnen sluiten?Ander hoofdrollen zijn weggelegd voor koning Richard Leeuwenhart, Robin Hood, de aanvoerder van een bende vogelvrijen met het hart op de juiste plaats, en natuurlijk de beeldschone jodin Rebekka.

Er is volop ruimte voor veel spannende gevechtsscènes, zoals de heroïsche strijd om het kasteel Torquilstone, en talrijke kleurrijke en grappige bijfiguren. Ivanhoe is een onvergetelijk epos over moed, hebzucht, liefde en verraad. .

Titel – Ivanhoe
Auteur – Walter Scott
Verschijningsjaar – 2008

Prijs – Gratis als E-book te downloaden

Download linksDownload

1 Reactie
 1. Dit is echt een leuk boek!!! Wel een oud verhaal, maar toch een aanrader om je klassiekers te kennen. Ik vond de meeste films eigenlijk best wel tegenvallen als je het boek kent, maar ja is dat niet bij de meeste verfilmingen zo?

  Laat een reactie achter

  Note
  Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
  Gratis boeken downloaden
  Logo