Black Friday 2021Black Friday 2021

Sprotje – Margo Scharten-Antink

sprotjeBij deze weer een nieuw boek in de categorie Literatuur, namelijk het boek Sprotje van schrijfster Margo Scharten-Antink. Het is een pittig boek om te lezen en volgens sommige misschien wel te langdradig, maar in de tijd dat dit boek uitkwam werd Margo geprezen om o.a. dit boek door haar schrijfstijl en haar manier van vertellen.

Dus voor onze literatuur fans is dit boek dan ook echt iets om erbij te pakken en aan te beginnen. Onze casual lezers zouden we dit boek dan ook niet aanraden. Het boek Sprotje wordt o.a. via DBNL en Project Gutenberg aangeboden in zowel epub als in PDF formaat.

Gratis boeken downloaden biedt u ook dit boek weer helemaal gratis te downloaden aan. Aangezien we zelf geen boeken hosten wordt u doorgestuurd naar de auteur en/of uitgever zijn website. Hier komt als het goed is geen registratie of wat dan ook te pas, mocht dit anders zijn laat het ons dan zo spoedig mogelijk weten zodat we de link kunnen aanpassen/ verwijderen.

Een korte omschrijving:

TOEN om even voor vieren, met een uitjoel van vrijgelaten balddadigheid, de zwerm deerns de school kwam uitgestoven, bleef achter in de plots huiver-leege gang, aan de schemere deur-opening van ’t lokaal, dat voor naaikamer diende, een bleekneuzig kind in een bruin jurkje nog staan talmen, haar pak onder den arm.

’t Was de laatste les van den cursus geweest, en de grooten, die niet weerom zouden komen, hadden haar bedeeling gekregen, een lap goed voor een katoenen japon, een lap voor twee blauwe schorten, een lap voor twee witte…. Dat werd het ‘uitzet’ genoemd, ’t eerst-noodige voor een dienstbodenplaatsje.

Met schichtige onrust in haar kleine, fletse oogbollen, zag het kind telkens verstolen naar de zonnige.

Titel – Sprotje
Auteur – Margo Scharten-Antink
Verschijningsjaar – 1905

Prijs – Gratis als E-book te downloaden

Download linksDownload

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo