Black Friday 2021Black Friday 2021

Het geheimzinnige eiland de verlatene – Jules Verne

het-geheimzinnige-eiland-de-verlateneEen van de klassieke schrijvers met de mooist fantasierijke avonturen is toch wel Jules Verne, het boek Het geheimzinnige eiland de verlatene is een van deze klassiekers. Het is een vervolg op o.a. het boek twintigduizend mijlen onder zee, maar toch is dit boek wel anders opgebouwd en waarschijnlijk hierdoor ook minder bekend geworden, maar toch als je van zijn manier van schrijven houdt en deze wonderlijke wereld dan is dit echt een boek voor u. En u kunt dit boek helemaal gratis downloaden via onderstaande link.

Heeft u dit boek gelezen? Misschien kunt u dan ook een reactie onderaan deze pagina achterlaten wat u van dit boek vond? Alvast bedankt.

Een korte omschrijving:

Het verhaal begint tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. De stad Richmond in Virginia wordt belegerd. Tijdens het beleg ontsnappen vijf gevangenen door een luchtballon te kapen. Deze vijf zijn de spoorwegmonteur Cyrus Harding (Smith in sommige vertalingen), zijn Afro-Amerikaanse dienaar Neb (over wie Verne in het boek duidelijk meldt dat hij niet Hardings slaaf is, maar gewoon een trouwe butler), de zeeman Pencroff, zijn jonge leerling Herbert Brown en de journalist Gideon Spilett. Ook aanwezig bij het gezelschap is Cyrus’ hond Top.

Het gezelschap komt in een storm terecht en stort neer op een vulkanisch eiland, ongeveer 2.500 kilometer ten oosten van Nieuw-Zeeland. Ze noemen het eiland “Lincoln Island” als eerbetoon aan president Abraham Lincoln. Dankzij de kennis van Harding houden de vijf het een tijdje uit op het eiland. Smith maakt er nitroglycerine en een simpele telegraaf.

Tijdens hun verblijf op het eiland trotseert de groep slechte weersomstandigheden en andere gevaren. Ze vinden een orang-oetan, temmen hem en noemen hem Jup.

Al snel lijken de vijf niet alleen te zijn op het eiland. Top wordt op mysterieuze wijze gered van een wilde doejong en de groep vindt een kist vol wapens en gereedschap. Uiteindelijk vinden ze een fles met een brief erin, waaruit blijkt dat op een nabijgelegen eiland nog een schipbreukeling zit. Met het schip dat ze inmiddels bouwden dankzij het gevonden gereedschap, reizen ze af ..

Titel – Het geheimzinnige eiland de verlatene
Auteur – Jules Verne
Verschijningsjaar – 19??

Prijs – Gratis als E-book te downloaden

Download linksDownload

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo