Amazon komt op de Nederlandse markt

Misschien heeft u het al gehoord, maar het Amerikaanse Amazon komt nu eindelijk de Nederlandse markt op, hetzij nog wel via een aparte constructie en niet via hun eigen website maar het begin is er. Zoals sommige nieuwswebsites ook zeggen zetten ze niet hun eerste voet op de Nederlandse markt, maar hun eerste teen aangezien ze nog lang niet met hun volledige webshop/site/catalogus naar Nederland komen, maar eerst alleen met hun digitale boeken en toebehoren.

Kindle en Ebooks

Amazon was vorig jaar al begonnen met het aanbieden van de Nederlandse taal op het Kindle platform en daarbij ook de ondersteuning voor Nederlandstalige ebooks en nu gaan ze dus ook beginnen met hun webshop van ebooks. Tevens komt de Kindle zelf ook naar Nederland. Deze was al wel te importeren via de buitenlandse Amazon websites, maar de manier van bestellen gaat nu een stuk simpeler worden voor de Nederlandse klant. Amazon gaat nog niet echt van start in Nederland aangezien de levering nog wel vanuit het buitenland gebeurd, maar het begin is er.

Wat betekend dit nu voor ons?

Met ons bedoel ik, wat gaat er nu veranderen voor de Nederlandse boekenliefhebber? Eigenlijk helemaal niets behalve dat er nu een aanbieder bij gekomen is. In Nederland zijn de meeste boeken of ze nu digitaal zijn of niet gebonden aan de prijzen van de uitgevers/auteurs. Hierdoor kan Amazon eigenlijk niet gaan stunten met boekenprijzen en ook als je naar de collectie kijkt die ze aanbieden lopen ze nog achter op bijv. een Bol.com welke een grotere Nederlandstalige ebook collectie heeft.

Maar we houden deze ontwikkeling natuurlijk goed in de gaten, want misschien veranderd de komst van Amazon op dit moment nog niet veel daar kan natuurlijk op termijn wel verandering in komen.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo