Het fluitketeltje en andere versjes – Annie M.G. Schmidt

Een gratis kinderboek welke vooral de oudere bezoekers van onze website waarschijnlijk wel kennen is het boek “Het fluitketeltje en andere versjes geschreven door Annie M.G. Schmidt. Een echte klassieker met echt leuke versjes wel je nu gratis via het DBNL project kan downloaden (of eventueel online kunt bestellen bij Bol.com als fysiek exemplaar). Is het echt een leesboek voor de kinderen van nu? Ja zeg ik op mijn beurt.

Het mag dan een oud kinderboekje zijn, de versjes zijn nog steeds echt leuk om met kinderen door te lezen. Voorlezen of samen lezen, het is en blijft gewoon leuk. De teksten zijn dan misschien wel een beetje ouderwets, maar de rijm en de essentie van de tekst zijn nog steeds leuk en actueel. En natuurlijk kan je het boek Het Fluitketeltje helemaal gratis downloaden via onderstaande link. DBNL heeft een hele collectie gratis boeken waaronder ook diverse kinderboeken waarvan het auteursrecht verlopen is, en welke niet verloren mogen gaan. Daarom maken ze vele boeken digitaal gratis beschikbaar, via onderstaande download link kom je bij dit boek terecht, maar kan je ook eenvoudig alle andere gratis boeken terugvinden.

Omschrijving:

De versjes van Annie M.G. Schmidt hebben vanaf het begin van de jaren vijftig een vernieuwing in de kinderpoëzie gebracht. Ze zijn niet alleen uniek gebleven en onnavolgbaar gebleken, ze zijn gemééngoed geworden in de beste zin van het woord. Alle 347 versjes die Annie M.G. Schmidt sinds de tijd van `Dinkertje Dap’heeft geschreven staan in een groot , dik boek dat door acht verschillende tekenaars is geïllustreerd: Ziezo. Maar oorspronkelijk werden de versjes in tien deeltjes gebundeld, die allemaal werden verlucht door Win Bijmoer. Die Illustraties zijn voor veel grote en kleine kinderen `de echte’gebleven. Het fluitketeltje is het eerste bundeltje- met de echte plaatjes dus.

Titel – Het fluitketeltje en andere versjes
Auteur – Annie M.G. Schmidt
Verschijningsjaar – lang geleden

Prijs – Gratis als E-book te downloaden

Download linksDownloadpagina van het versjesboek van Annie M.G. Schmidt genaamd Het Fluitketeltje en andere versjes

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo