Black Friday 2021Black Friday 2021

De grote reis van Margje Blauw – Nanne Bosma

Een kinderboek uit het jaar 1986 welke het verhaal verteld van Margje in 1787. Met het jeugdboek de Grote reis van Margja Blauw haal je een leuk kinderboek in huis welke je gratis via DBNL kunt downloaden. Het boek verteld eigenlijk zoals de titel ook al zegt, het verhaal van Margje. Margje wil de wereld ontdekken in een tijd dat Nederland eigenlijk in volle strijd was. Niet alleen in strijd met diverse buurlanden, maar ook onderling waren de machtsverhoudingen nogal anders. Het koningshuis was toendertijd ook niet onbetwist en er waren diverse economische belangen waardoor de strijd tussen de steden en provincies er hevig aan toe gingen.

Een leuk en toch vlot geschreven verhaal van een tijd dat alles nog anders was. Echt een leuke aanrader voor kinderen tot een leeftijd van zo’n 15 jaar, waarin je naast een leuk leesboek ook wat meekrijgt van de geschiedenis in Nederland. En nu natuurlijk ook als gratis pdf of ebook te downloaden via DBNL. Download het gratis jeugdboek nu eenvoudig via onderstaande link.

Tegen het eind van de 18e eeuw zijn er in Nederland veel conflicten omdat gegoede burgers meer macht zoeken. Margje Blauw woont bij haar oom en tante op een boerderij en maakt mee hoe in juni 1787 de patriotten bij Goejanverwellesluis prinses Wilhelmina, echtgenote van de stadhouder , tegenhouden. In de Nederlanden gist het: de Oranjeklanten en de Patriotten staan elkaar naar het leven. In deze historische omlijsting tijdens de vooravond van de Franse Revolutie volgen we Margje met haar familie op weg naar Frankrijk.

Titel – De grote reis van Margje Blauw
Auteur – Nanne Bosma
Verschijningsjaar – 21787

Prijs – Gratis als E-book te downloaden

Download linksDownloadpagina van DBNL van het boek de Grote reis van Margja Blauw

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo