Brieven aan Sebastian – Joost van de Goor

Met het boek Brieven aan Sebastian heeft Joost van de Goor weer een nieuw boek uitgebracht. Wat wij zo leuk vinden aan Joost, is dat hij zijn boeken gratis als ebook uitbrengt. Geen gedoe, maar gewoon meteen gratis te downloaden vanaf zijn eigen website. Zo dus ook zijn nieuwste werk Brieven aan Sebastian. Het is een boek welke je wel moet liggen, want verwacht hier geen spannende thriller mee. Maar voor degene die wat meer diepgang willen en een verhaal willen welke je meeneemt in de gedachte gang van het personage. Dan is het zeker een aanrader!

Ik ben benieuwd wat jullie van het boek vinden, dus laat maar eens weten!

Een korte omschrijving:

De vijfenzestigjarige Alphons leeft als een kluizenaar. Hij brengt zijn dagen door in zijn lievelingskamer op de eerste etage van zijn comfortabele herenhuis. Vanaf zijn antieke bureau bij het raam overziet hij het oude plein waaraan hij al vele jaren woont. Hij luistert elke dag naar de mis in b mineur van Johann Sebastian Bach; en hij schrijft brieven aan deze componist die hij met ‘Sebastian’ aanspreekt, en die hij zijn ‘vriend’ noemt.

In zevenentwintig brieven – één voor elk deel van Bachs omvangrijke meesterwerk – schrijft Alphons over zijn liefde voor deze sacrale muziek en reflecteert hij op de eeuwenoude teksten van de katholieke mis. Hij haalt herinneringen op uit zijn voorbije gelukkige leven waarin vrouwen en kunst de hoofdrollen speelden. Ook vertelt hij dat hij, als niet-christen, op zoek is naar God (‘…wat dat onbegrijpelijke woord ook mag betekenen.’). Hij schrijft hierover: ‘Ik verwacht niet dat ik aan het einde van deze lange reis zal weten wie God is, maar ik hoop dat ik een beetje meer vertrouwd zal zijn met het mysterie dat Zijn naam draagt.’

Titel – Brieven aan Sebastian
Auteur – Joost van de Goor
Verschijningsjaar – 2020

Prijs – Gratis als E-book te downloaden

Download linksDownloadpagina van Brieven aan Sebastian op Joost van de Goor zijn eigen website

1 Reactie
 1. Bedankt voor de vermelding. :-)

  Laat een reactie achter

  Note
  Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
  Gratis boeken downloaden
  Logo