Boeken downloaden tips

gratis-boeken-downloadenDe Poll loopt nog over wat u het liefst terug wilt zien op onze website naast onze gratis boeken. Maar door een foutje aan onze kant is de poll gereset dus het geeft een fout beeld van de huidige stemmen. Daarom hebben we besloten om toch alvast wat boeken downloaden tips te geven en de huidige aanbiedingen van onze partners op een rijtje te zetten.

De boeken downloaden tips van vandaag

Naast de gratis boeken die u bij ons kunt downloaden zijn er natuurlijk nog veel meer bronnen voor gratis boeken. Gratis boeken downloaden kan namelijk tegenwoordig via heel veel instanties en uitgevers. Het gaat dan vaak niet om de nieuwste boeken, want hieraan willen de schrijvers over het algemeen hun boterham mee verdienen. Maar het gaat vaak om boeken van 50 jaar of ouder waarvan de auteursrechten van verlopen zijn, of gewoon vrijgegeven zijn. De volgende websites hebben in ieder geval een ruim aanbod, met ook Nederlandstalige ebooks ertussen.

1. Google Books

Google heeft nu al een tijdje geleden het project opgestart om alle boeken waarvan de auteursrechten van verlopen zijn om te zetten naar een digitaal formaat en te publiceren. Hierdoor hebben ze nu al miljoenen boeken online staan via http://books.google.nl/ Het zijn voornamelijk Engelstalige boeken, maar als u goed zoekt is er wel van alles te vinden.

2. Project Gutenberg

Volgens hun zeggen zijn zij de eerste geweest die met gratis ebooks op de markt kwamen. Ze hebben nu inmiddels al meer dan 42 duizend free ebooks online staan. Alle boeken zijn net zoals bij Google zonder registraties te downloaden en te bekijken. Onder hun aanbod van gratis boeken hebben ze ook vele Nederlandstalige boeken.

Link naar Project Gutenberg is http://www.gutenberg.org/

3. Bol.com gratis ebooks

Ook bol.com een van Nederlands/Belgisch grootste online boekenhandels heeft gratis ebooks online staan. Ze zijn niet zo makkelijk terug te vinden, maar via onderstaande link komt u meteen op de juiste pagina terecht. Bol.com heeft deze boeken ooit als promotie van de ebooks online gezet en ook deze boeken.

Bol gratis ebooks

Overige boeken download tips

Waar u verder op moet letten bij het downloaden van boeken komt in het volgende artikel over boeken downloaden. Hierin gaan we wat dieper in op de mogelijkheden van het lezen van boeken. Hoe u dit het beste bijvoorbeeld op dropbox kan opslaan zodat het meteen op elk apparaat van u terug te vinden is en terug te lezen is.

Tevens gaan we wat dieper in op de mogelijkheden van diverse apps zoals de Bol.com app, itunes en de Google play store. Kom binnenkort nog eens terug voor meer informatie hierover en meer. Veel leesplezier toegewenst en we hopen dat u wat aan onze tips heeft. Een reactie stellen wij op prijs :-)

2 Opmerkingen
 1. Antwoord
  Gratis boeken downloaden 12/11/2013 op 11:12

  Mocht u nog meer tips hebben over websites waar u gratis boeken kunt downloaden laat het ons dan weten d.m.v. een reactie.

  Het liefste willen we wel websites ertussen hebben staan met Nederlandstalige ebooks en ook echt websites die deze boeken zelf hosten. Websites met verwijzingen kunnen een toevoeging zijn maar liever niet. Laat het ons weten.

 2. Leuke website met veel leuke gratis boeken moet ik zeggen. Is wel wat beter dan die andere websites met een standaard omschrijving, alleen weten jullie ook meer romans te vinden want die zou ik graag nog wel wat meer willen vinden.

  Laat een reactie achter

  Note
  Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
  Gratis boeken downloaden
  Logo