Waldfriede 2 – Lichtpunt

Download nu voordelig dit ebook en vele andere!

Waldfriede 2 - Lichtpunt nu beschikbaar als ebook en als paperback van auteur Corina Bomann

In de roerige tijden van het vroege twintigste-eeuwse Berlijn, brengt “Waldfriede 2 – Lichtpunt” een meeslepend verhaal dat zich afspeelt in de gangen van het Waldfriede-ziekenhuis. Dit boek, geschreven met een diep begrip van de historische context, neemt de lezer mee op een reis door dertig jaar Berlijnse geschiedenis, gezien door de ogen van het toegewijde personeel van het ziekenhuis. Tegen de achtergrond van een stad die op de rand van grote veranderingen staat, onthult dit boek een wereld van moed, liefde en de strijd om menselijkheid in tijden van wanhoop. Terwijl de schaduw van het nationaalsocialisme zich over Duitsland verspreidt, worden het personeel en de patiënten van Waldfriede geconfronteerd met persoonlijke en ethische dilemma’s die hun leven voor altijd zullen veranderen.

Heb jij het boek Waldfriede 2 – Lichtpunt al gelezen? Wist je dat je deze nu heel eenvoudig via een van onze partners online kunt bestellen voor een scherpe prijs? Helaas is deze niet gratis te downloaden, maar als ebook is het boek Waldfriede 2 – Lichtpunt nu wel voordelig verkrijgbaar. Wil je dit boek als Paperback bestellen? Dat kan ook natuurlijk ook al gaan wij hier meer voor het digitale boek.

Waldfriede 2 - Lichtpunt

★★★★★
4,99  op voorraad
vanaf 24/11/2023 14:03

Eigenschappen

Taalnl
BindwijzeE-book
Oorspronkelijke releasedatum21 februari 2023
Aantal pagina's576
Ebook FormaatAdobe ePub
IllustratiesNee
HoofdauteurCorina Bomann
HoofduitgeverijBoekerij
Eerste VertalerLilian Caris
Tweede VertalerIris van der Blom
Lees dit ebook opAndroid (smartphone en tablet) , Kobo e-reader , Desktop (Mac en Windows) , iOS (smartphone en tablet) , Windows (smartphone en tablet)
Editie1
StudieboekNee
eWasteNee

Nederlands | E-book | 9789402320374 | 21 februari 2023 | 576 pagina's | Adobe ePub

Omschrijving van Waldfriede 2 – Lichtpunt

Via het leven en de liefdes van het personeel van het Waldfriede-ziekenhuis komt dertig jaar Berlijnse geschiedenis tot leven
Berlijn, 1929. Als het Waldfriede-ziekenhuis eindelijk naam heeft gemaakt dreigt de toekomst er radicaal anders uit te gaan zien. Nu een nieuwe golf van werkloosheid en armoede plaatsvindt vallen mensen makkelijk voor de beloftes van de nationaalsocialisten. Directeur Louis Conradi voelt de veranderingen aan en houdt de sympathie voor de partij angstvallig in de gaten. De constante zorgen eisen hun tol: Conradi’s gezondheid gaat hard achteruit, maar hij moet zich sterk houden voor zijn patiënten en zijn personeel. En dus houdt hij zijn kwalen geheim, zelfs voor Hanna.

De komst van de jonge verpleegster Lilly Wegner is een frisse wind door het ziekenhuis, zeker als er iets moois opbloeit tussen haar en dokter Rudolph Kirsch. Maar hun liefde wordt al snel overschaduwd door angst: Kirsch is Joods. Als de Rassenwetten worden ingevoerd en alle Joodse werknemers worden ontslagen staan Lilly en Rudolph voor een onmogelijke keuze. Waar kunnen ze heen nu het net zich steeds dichter sluit?

“Waldfriede 2 – Lichtpunt” is een meeslepende roman die de lezer meeneemt naar het hart van het historische Berlijn in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. In de corridors van het Waldfriede-ziekenhuis worden de levens en liefdes van het personeel een spiegel voor dertig jaar Berlijnse geschiedenis. Het verhaal begint in 1929, een tijd waarin het ziekenhuis zijn reputatie begint op te bouwen, maar tegelijkertijd dreigt de toekomst ingrijpend te veranderen. De opkomst van de nationaalsocialisten brengt een golf van onzekerheid met zich mee, iets wat directeur Louis Conradi met groeiende angst gadeslaat. Zijn strijd om zijn eigen gezondheidsproblemen verborgen te houden voor zijn geliefde Hanna en de komst van de jonge verpleegster Lilly Wegner voegen een persoonlijk drama toe aan deze historische omwenteling. Lilly’s ontluikende liefde voor dokter Rudolph Kirsch wordt op de proef gesteld wanneer hij, als Joodse arts, geconfronteerd wordt met de gruwelen van de Rassenwetten. Dit verhaal van moed, liefde en opoffering laat zien hoe individuen zich staande houden in een wereld waarin het net van onderdrukking en haat zich steeds dichter sluit. “Waldfriede 2 – Lichtpunt” is niet alleen een boeiende roman, maar ook een belangrijke herinnering aan de kracht van menselijkheid in de donkerste tijden.

Meer informatie

Schrijver: Corina Bomann
Taal: Nederlands
Categorie: Romans

Waldfriede 2 – Lichtpunt
Waldfriede 2 – Lichtpunt
We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo