Waarom kiezen voor een e-reader?

sony-prs-t3Een van de vragen die we wel eens krijgen is de vraag waarom we de e-reader promoten. Om de vraag in het kort al te beantwoorden: Wij vinden dat het lezen van een ebook het beste uitkomt op een e-reader. We hebben op onze website onder het kopje E-reader al wat algemene informatie hierover, maar in dit artikel zullen we u proberen uit te leggen waarom u een e-reader zou moeten kopen.

Het scherm

Om te beginnen is het scherm speciaal ontwikkeld voor het lezen van boeken! Dit komt door de zogenaamde e-ink technologie die ervoor zorgt dat het lezen van een boek d.m.v. deze technologie dezelfde ervaring geeft als het lezen van een gewoon boek, tevens zijn de schermen van de readers niet voorzien van verlichting van achteren wat bij een tablet of smartphone wel het geval is.

Dit zorgt ervoor dat het lezen van een boek op een e reader veel rustiger is voor de ogen omdat ze niet tegen het licht inkijken. Nu zult u misschien denken maar zonder verlichting zie ik toch niets….. dit klopt gedeeltelijk want zonder omgevingsverlichting kunt u niet lezen net zoals bij een papieren boek, dit is op te lossen d.m.v. ingebouwde leeslampjes in sommige covers of over te stappen op een Kobo e-reader welke een ander soort techniek gebruiken voor verlichting waardoor dit issue nu ook verholpen is.

Formaat en handzaamheid

Bij een E reader is het formaat en de handzaamheid ook een punt wat zeer goed in de gaten gehouden wordt. Tegenwoordig heb je met de Ipad mini en de Galaxy Tab 7″ modellen ook wel goede tablets die qua formaat handzaam zijn, maar als je naar de specificaties van een e reader kijkt dan is een e reader over het algemeen dunner dan een tablet en veel lichter. Een e reader hoeft natuurlijk veel minder te kunnen dan een tablet dus is hierdoor ook makkelijker lichter te maken.

Accuduur is belangrijk bij een e reader

Nog een groot pluspunt is de accuduur van een e reader. De gemiddelde reader kan namelijk tot wel 2 maanden doen met 1 keer opladen. Dit komt niet alleen doordat er een goede accu inzit, maar het stroomverbruik is door de e-ink technologie en de speciaal ontwikkelde processors zo laag dat u met gemak heel wat boeken kunt uitlezen voordat hij gaat piepen dat de lader eraan moet. Sony heeft tegenwoordig met de PRS-T3 een technologie in huis dat mocht je accu toch leeg zijn dat je met 3 minuten laden toch nog een heel boek kunt uitlezen.

Prijs

Dat is natuurlijk ook een heel belangrijk iets. Eigenlijk kunnen we hier heel kort over zijn, het is goedkoop! Natuurlijk kan je met de diverse types en fabrikanten het zo gek maken als je zelf wilt, maar je hebt al een goede e-reader vanaf 60,- en afhankelijk van je eisen en wensen kan je natuurlijk helemaal los gaan. Doordat ebooks veel scherper geprijsd zijn over het algemeen dan de papieren boeken en natuurlijk ook veel gratis ebooks verkrijgbaar zijn, zijn de kosten van een e-reader voor de echte boekenlezers zo terugverdiend. Zie hieronder voor een actueel overzicht van verkrijgbare e-readers.

[bol_product_links block_id=”bol_540566878e39d_selected-products” products=”9200000022012720,9200000010753717,9200000021777802″ name=”ereader” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo