icarus-illumina-hd-2Op zoek naar een e reader

In dit artikel gaan we het voor proberen duidelijk te maken of een e reader iets voor u zou zijn of dat het een leuk apparaat is maar geen aanvulling voor u. Als eerste gaan we even in op wat een e reader nu precies is?

Een e reader is in het kort gezegd over het algemeen een 6″ apparaat wat veel wegheeft van een tablet alleen primair gemaakt is voor het lezen van ebooks. Dit ziet u terug in het feit dat het scherm niet een traditioneel LCD scherm is of een variant hierop, maar de schermen die op ereaders gezet worden zijn gemaakt met een speciale techniek die ook wel e-ink (e-inkt) genoemd wordt. Deze techniek zorgt ervoor dat het scherm geen verlichting achter de letters/afbeeldingen kent. Een groot voordeel hiervan is dat je ogen niet tegen het licht in hoeven te kijken, en hierdoor is lezen een stuk rustiger voor de ogen dan bijvoorbeeld lezen vanaf een tablet.

Een e reader is goedkoop

Nog een groot voordeel is dat een e reader helemaal niet duur hoeft te zijn. Dit ligt natuurlijk ook helemaal aan de eisen die u heeft aan wat een e-reader moet kunnen, maar u heeft al met gemak een e reader voor onder de 100,-, dit samen met het feit dat ebooks een stuk voordeliger zijn dan de papieren broertjes zorgt ervoor dat u uw investering snel kunt terug verdienen. Plus het feit natuurlijk dat heel veel boeken ook gratis te downloaden zijn via ons.

Van tijd tot tijd hebben we ook een e reader met korte review op onze homepage staan om het lezen op een e reader toch onder de aandacht te brengen.

gratis-boeken-downloadenGratis boeken downloaden e reader

Bijna alle gratis boeken die u van deze website kunt downloaden zijn ook te bekijken op uw e reader. Mocht dit niet het geval zijn, of er zijn bijzonderheden dan zal dit gemeld worden bij het desbetreffende boek. De meeste e readers van tegenwoordig lezen bijna net zoals een gewoon boek alleen is het een stuk makkelijker mee te nemen en je hebt de opslagruimte van al je boeken niet meer nodig. Heeft u nog geen e-reader dan kunt u gebruik maken van een van de onderstaande aanbiedingen van onze partner Bol.com

E reader of Tablet?

De vraag van tegenwoordig is eigenlijk of het nog wel een toegevoegde waarde heeft om een e-reader aan te schaffen terwijl de tablets soms maar een fractie duurder zijn en vaak veel meer kunnen. Het antwoord is eigenlijk voor iedereen persoonlijk weer anders, maar voor het leesgemak wordt toch vaak een e reader aangeraden. Een e reader heb je al vanaf zo’n 60, – en hieronder staan een paar mooie aanbiedingen hiervoor op een rijtje.

Wat zijn de voordelen van een e reader?

Een e reader kent legio voordelen en zal voor veel mensen ook een hele goede oplossing zijn om op deze manier toch een gepersonaliseerd apparaat te hebben speciaal voor het lezen van boeken. Bij deze hebben we de grootste voordelen van een e reader nog op een rijtje gezet.

  • Geen gedoe meer met allerlei losse boeken die je mee moet slepen of op moet bergen, maar alles makkelijk op 1 apparaat
  • Veel comfortabeler om even op de bank of in bed te lezen, want een e reader weegt bijna niets
  • Als je een boek wilt lezen kan je hem heel makkelijk downloaden en meteen lezen, op deze website staat een ruime collectie gratis ebooks, maar ook ebooks waar je maar een fractie van het bedrag moet betalen dan als je het gewone boek koopt.
  • In het kader van duurzaamheid is een ereader daar een mooi voorbeeld van, geen honderden pagina’s geprint papier, maar makkelijk en klein digitaal op je ereader.
  • Op je ereader kan je ook makkelijk andere dingen doen dan alleen boeken lezen, tegenwoordig zijn er ook diverse kranten voor ereaders beschikbaar en ook tijdschriften zijn hiervoor verkrijgbaar.
  • Je kan ook vele gratis boeken downloaden voor de ereader zonder de deur uit te hoeven gaan.