Black Friday 2021Black Friday 2021

Review – de Samenzwering van David Baldacci

de-samenzweringBij deze mijn eerste boekenreview voor gratisboekendownloaden.net en meteen een in mijn ogen uitgebreide review. Het is een review over de boekenserie van The Camel Club van schrijver David Baldacci. David Baldacci is een schrijver uit Amerika die vele voornamelijk politieke/actie thrillers schrijft en naast de losse boeken die hij schrijft ook een paar series heeft met dezelfde hoofdpersonages.

Mijn review gaat over de boekenserie met The Camel Club in de centrale rol. De volgende personages staan hier centraal in:

Oliver Stone – Een man met een verleden die gewist is in alle dossiers en bepaalde vaardigheden heeft waarvan met doet vermoeden dat hij iets met de CIA te maken heeft gehad.

Milton Farb– Die werkelijk waar alles kan met een computer, zeg maar een computergenius

Reuben Rhodes – Oud militair die tegenwoordig aan het werk is als magazijn medewerker waar spierballen voor nodig zijn.

Caleb Shaw – Een boekenwurm die zijn hele leven al bezig is met boeken en werkt in de Library of Congress.

Mijn eerste review gaat nu dan ook over het eerste boek in deze serie, tot nu toe zijn er namelijk 4 boeken van uitgekomen, op volgorde zijn het: Rechteloos, de Rechtvaardige, de Verraders, de Verzamelaars en de Samenzwering. Op het moment van schrijven ben ik al bezig met het 4e boek en die zal ik dan ook binnenkort uit hebben, want ik kan je een ding vertellen. Ze zijn enorm verslavend.

Het boek review de Samenzwering

Het eerste boek in the Camel club reeks begint heel rustig opbouwend. Het begint bij Oliver Stone die trouw bijna dag en nacht in een tentje voor het witte huis woont, om de president in de gaten te houden. Hij is een van de demonstranten die dagelijks protesteert en hij heeft het bord erbij staan dat hij de waarheid wil weten, alleen niemand weet wat.

In zijn overige tijd gaat hij met zijn 3 vrienden op stap naar geheime vergaderingen om het nieuws van de V.S. door te nemen, en vooral het ontbreken van nieuws vinden ze interessant omdat ze via via vaak hele andere verhalen horen. En op een dag tijdens een van hun geheime ontmoetingen van The Camel Club zijn ze getuigen van een moord. En waar het tot dan alleen maar bij vergaderingen en complottheorieën bleef staan ze er nu ineens zelf middenin. Oliver besluit dan ook om er zelf achter te komen wie de moord gepleegd heeft, aangezien hij bang is voor het feit dat hij of een van zijn vrienden straks als schuldige aangewezen worden, terwijl ze dit niet zijn.

Dit is het begin van het verhaal waarbij het na de moord ineende in een sneltreinvaart gaat met de verschillende verhaallijnen, en de daarbij horende complotten. Want alles wijst erop dat het veel verder gaat dan een toevallige moord, want de aanwijzingen gaan zelfs tot aan het Witte Huis toe……Maar gelukkig vind Oliver een vriend die bij de secret service werkt, namelijk Alex Ford. Maar de vraag is in hoeverre hij eventueel te vertrouwen is.

Voor de rest van het verhaal raad ik u toch aan om het zelf te gaan lezen, want anders verklap ik de diverse plots. Maar ik kan u vertellen dat het een spannend boek is helemaal in de stijl van David Baldacci. Ik moet zeggen dat het verhaal wel langzaam op gang komt, maar als het eenmaal op gang komt dan lees je het boek in een klap uit en verlang je naar meer. En dat meer is er gelukkig ook, en hopelijk zelfs nog meer in de toekomst. Het leuke van de David Baldacci boeken vind ik ook dat hij de V.S. met al zijn geheime diensten flink te pakken neemt, en het is duidelijk dat hij hier geen fan van is. Vooral de manier van werken van de verschillende diensten naast elkaar, en dit zorgt ervoor dat hij bijzonder creatief zijn boeken weet te schrijven, en in deze boekenreeks is het naar mijn zin ook weer fantastisch gelukt.

Ik hoop dat u mijn review nuttig vond, en ben wel benieuwd of ik hem bij de volgende review nog anders moet opzetten. Ook ben ik benieuwd of u dit boek ook gelezen heeft en wat u ervan vondt.

[bol_product_links block_id=”bol_522ef5560b784_selected-products” products=”1001004006847771,1001004007114953″ name=”review” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”0000FF” link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″]

1 Reactie
 1. Leuke maar toch wel een hele korte review. Ik zou voor een volgende review toch wat meer achtergrondinformatie willen zien maar dat is mijn mening.Het is dat ik de boeken van Baldacci al ken, want het zijn bijna allemaal superboeken om te lezen!! Heb je de nieuwste ook al gelezen, want die is helemaal goed

  Laat een reactie achter

  Note
  Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
  Gratis boeken downloaden
  Logo