Kinderboekenweek 2016 – 5 – 16 oktober

Speelgoed algemeenHet is weer zover de kinderboekenweek 2016 is weer actief want het is inmiddels alweer 6 oktober. De Kinderboekenweek 2016 loopt namelijk van 5 t/m 16 oktober en staat ook dit jaar weer bol van de acties. Als u zelf kinderen heeft dan zult u waarschijnlijk al genoeg verhalen van school gehoord hebben, want het thema van dit jaar is “Voor altijd jong”. Wie zou dit namelijk niet willen zijn? En wij willen toch ook dat onze kinderen vrij en onbezorgd kunnen opgroeien in Nederland? Vandaar ook het kinderboekenweek geschenk van Dolf Verroen welke als titel heeft: Oorlog en vriendschap. Voor veel kinderen is het namelijk niet zo vanzelfsprekend dat ze opgroeien in een wereld vrij van oorlog.

Het leuke van de kinderboekenweek 2016 is dat het een breed gedragen week is. Want niet alleen de bibliotheek en de boekhandels doen mee, nee het is veel groter dan dat. Er zijn namelijk in heel het land vele activiteiten te ondernemen met de kinderen, en natuurlijk hebben Kinderen voor kinderen het thema liedjes gemaakt voor de kinderboekenweek. De titel is hoe verrassend: Voor altijd jong.

Gratis boekenweekgeschenk

Zoals elke boekenweek is er natuurlijk weer een boekenweekgeschenk. Het kinderboekenweekgeschenk heeft de titel: “Oorlog en vriendschap” gekregen en is geschreven door Dolf Verroen. Het verhaal gaat in het kort over kinderen die in oorlogsgebied leven en hoe belangrijk vriendschap hierin is. Het gratis boekje is heel actueel door de vele vluchtelingen die ook naar Nederland gekomen zijn. De kinderen die gevlucht zijn hebben helaas veel meegemaakt, en Dolf Verroen probeert in het kinderboekenweek geschenk zo’n verhaal te vertellen. U krijgt het kinderboekenweek 2016 geschenk bij besteding van minimaal 10,- bij de boekhandel. Voor zover wij weten doet elke boekhandel aan deze actie mee. Ook de online boekhandels als een Bol.com, Ako en Bruna.

Prentenboek en activiteiten

Als u dit weekend wilt weten welke activiteiten er omtrent de kinderboekenweek gehouden worden verwijzen we je door naar de officiële website ==>> Kinderboekenweek.nl Hier vind u alle activiteiten, acties en meer over de kinderboekenweek. Wilt uw kind graag een bekende schrijver ontmoeten? Dan is deze week uw kans omdat diverse boekhandels en bibliotheken een voorlees middag/avond gepland hebben staan waar ook bekende schrijvers aan meewerken. Ook op de scholen zal komende week nog veel aandacht aan deze week gegeven worden.

Wat nog wel leuk om te vermelden is dat het er ook een heel prentenboek gemaakt is door Floor Rieder met de naam: Waar is Ludwig? Vooral een heel leuk prentenboek voor de jonge kinderen welke nu net 1 dag te koop is. Leuk kadootje om met Sinterklaas te vragen misschien :)

Kinderboeken online

De focus van de kinderboekenweek ligt voornamelijk om de fysieke boeken en niet op het digitale gedeelte. We merken het bij de ebooks dan ook dat de Young adult sectie een van de best verkopende genres is. Bij de boeken voor kinderen onder de 12 ligt nog steeds de interesse op het papieren boek. Dit veranderd in de traditionele boekenweek al langzamerhand, maar voor de kinderen is het nog net een stapje te ver (of voor de ouders natuurlijk). Toch zijn er al wel veel kinderboeken digitaal verkrijgbaar en ook prentenboeken die je handig en snel op een tablet kunt voorlezen en bekijken.

Ook wij hebben diverse gratis kinderboeken online staan, het aanbod is misschien niet super groot, maar zeker wel leuk om eens te bekijken.


We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo