De kinderboekenweek van 2018 zit er inmiddels op. Het was een succesvolle “week” waarin veel leuke acties door het land heen liepen. Vele basisscholen waren hier heel actief mee met vele leuke reacties als gevolg. De verkoop van kinderboeken zag dan ook weer een leuke piek, en ook op onze website werd druk gezocht op kinderboeken. Helaas is het aanbod aan gratis kinderboeken naar onze mening nog niet groot genoeg. We hebben een paar leuke klassiekers online staan, maar om nu van een ruim assortiment te spreken. Nee helaas niet. Daarom heb ik besloten om een leuk kinderboeken top 10 te maken met goedkope boeken. Geen schaamteloze kopieer en plak van een boekenwebsite. Nee een kinderboeken top 10 waarbij de pareltjes gecombineerd met een lage prijs te vinden zijn. Ik heb dit de kinderboeken top 10 van 2018 genoemd en bij succes zal ik er meer samenstellen. Heb jij nog suggesties of ideeën? Laat het mij dan weten via een reactie op Facebook of onze contact pagina.

10. Alleen op de wereld – Hector Melot

Een klassieker welke nu voordelig te downloaden is als interactief ebook. Het boek alleen op de wereld is nu te downloaden via o.a. Bol.com voor maar 0.99. Wie kent het verhaal nu niet van het jongetje wat alleen op de wereld rondloopt. Alles in zijn leven zit tegen lijkt het wel. Is geluk nog wel te vinden? Het is en blijft een klassieker welke tijdloos is. Het boek kent zo zijn hoogtepunten, maar ook zeker bepaalde dieptepunten die toch veel herkenning opleveren.

Download deze klassieker nu voordelig

9.  Op zoek naar de Dionsaurus

Dion is een jongetje van 5, die dol is op dinosaurussen. Hij gaat wel eens met opa naar het bos om kastanjes te zoeken. Maar behalve kastanjes vindt hij dit keer ook een dino ei en komt hij een echte dinosaurus tegen. Deze noemt hij omdat hij hem ontdekt heeft de Dionsaurus. Het boek Op zoek naar Dionsaurus is een vlot geschreven kinderboek welke zeer geschikt is voor kinderen zo rond de 9 a 10 jaar. Nu als ebook voor maar 1,38 te downloaden.

Download het boek Op zoek naar de Dionsaurus via Bol.com

8. Dikkie Dik – Bundel Rood

De kinderboekenserie van Dikkie Dik blijft eigenlijk ook tijdloos. Dit zie je ook bij de diverse boekhandels toch weer terugkomen met vernieuwde druk en nog steeds airtime op televisie. De rode kater en zijn avonturen zijn nog steeds een echte aanrader. Je kan de Dikkie Dik boekenseries nu ook als ebook verkrijgen met vele leuke extra interactieve geluidjes en bewegende plaatjes voor nog geen 2,-.

7. Divergent – Boekenserie

De Divergent boekenserie is ondanks dat de films niet alles geworden zijn toch nog steeds een hit. Op dit moment zijn de losse boeken van de Divergent voor nog geen 2,- de stuk te downloaden. Zeker voor de kinderen vanaf 10 jaar zijn dit hele leuke boeken met een spannende verhaallijn.

6 – Lampje van Annet Schaap

Het boek Lampje is met een prijs van 9.99 ook meteen het duurste boek in onze kinderboeken top 10. We konden Lampje echter niet buiten onze lijst houden omdat Annet niet voor niets de Gouden Griffel met haar boek behaald heeft. Het is dan ook een echte aanrader om cadeau te geven aan de wat oudere kinderen. Lampje heeft de leeftijdsindicatie gekregen van 9-12 jaar, maar ook voor oudere kinderen is het nog steeds een fantasierijk boek. Als ebook kost deze nog geen 10,- en u kunt het boek eventueel ook als papieren boek kopen. Echter is deze dan meteen 7,- duurder.

Download Lampje voor 9,99 via Bol.com

5. De mooiste vis van de zee

Een klassieker welke menig kind al in de boekenkast heeft staan. Het boek De mooiste vis van de zee kan daarom ook niet ontbreken. Voor nog geen 5,- heeft u deze al in uw digitale bibliotheek zitten. Het is een kindervoorleesboekje voor de kleintjes onder ons . Een mooi verhaal met vele prachtige afbeeldingen waarvan kinderen houden.

Download De mooiste vis van de zee hier

4. Superjuffie – Janneke Schootveld

Super populair nu is het boek Superjuffie! Niet alleen als boek zijnde, maar de film superjuffie draait nu ook in de bioscoop. Vele kinderen vinden het een fantastische film en dat is ook niet gek. Een juf welke superheldenkracht heeft, dat is toch geweldig! Even een krijtje eten en superjuffie gaat aan de slag. De boekenserie Superjuffie is dan ook een echte aanrader om aan uw kind te geven. Daarom krijgt dit boek ook wat ons betreft een terechte vermelding in de kinderboeken top 10 op onze website.

Download de Superjuffie hier

3. Aadje piraatje Schildpaddensoep – Marjet Huiberts

Een interactief kinderverhaaltje is Aadje piraatje Schildpaddensoep. Een vrolijk verhaaltje waarbij er gebruik word gemaakt van het digitale lezen. Met mooie plaatjes en een leuke prijs van maar 0,99 is dit een erg leuk kinderboekje voor de allerkleinste. We raden wel aan om het op een tablet en/of moderne e-reader te lezen om dit boek te lezen.

Download Aadje Piraatje Schildpaddensoep nu via Bol.com

2. Pinkeltje – De avonturen van Pinkeltje van Dick Laan

Voor de oudere lezers is de boekenserie Pinkeltje waarschijnlijk wel bekend. De diverse avonturen van Pinkeltje waren voor veel kinderen vroeger een waar avontuur. Dit is tegenwoordig een stuk minder door een overvloed aan boekenseries. Toch zijn de verhalen van Pinkeltje nog steeds erg leuk om te lezen. Op 6 in onze kinderboeken top 10 van 2018 zetten we dan ook het boek Pinkeltje. Met een prijs van 0,99 kunnen we dit ook terecht een goedkoop kinderboek noemen en de andere boeken van Pinkeltje als ebook zijn ook zeer voordelig. Ideaal cadeau om te geven aan kinderen vanaf een jaar of 4 om voor te lezen.

Download een van de boeken Pinkeltje hier

1. De Poepfabriek

Een geweldig voorleesboekje vind ik persoonlijk De poepfabriek! Het is een voorleesboek voor jonge kinderen met veel grappige feitjes. Omdat het vlot geschreven is, er leuke illustraties bij zitten en er ook nog een rijmvorm in zit vinden kinderen dit geweldig. Je kan het boekje de Poepfabriek wel 5 keer achter elkaar voorlezen, en kinderen willen alleen maar nog een keer! En dit voor maar 2,49 op het moment van schrijven te downloaden als ebook! (en voor 4,99 als hardcover te bestellen). Dit zijn pas prijzen voor naar mijn mening een van de beste voorleesboeken van dit moment. Daarom zet ik deze op 1.

Haal de Poepfabriek nu hier vandaan!

De Kinderboeken top 10

Zo dit was de kinderboeken top 10 van 2018 op GratisBoekenDownloaden.net. Met vele leuke titels zowel oud als nieuw is dit wat ons betreft een leuke boeken top 10. Natuurlijk zal iedereen hier zo het zijne van denken. We staan altijd open voor suggesties en ideeen. Laat dit dan ook weten aan ons zodat we een volgende editie hier rekening mee kunnen houden. Wil jij aandacht voor een ander boek of heb je gratis suggesties??? Deel het met iedereen op onze Facebook pagina of stuur een e-mail naar ons!