Black Friday 2021Black Friday 2021

Kikker en het vogeltje – Max Velthuijs

kikker-en-het-vogeltjeEen leuk kinderboek of juist een leerzaam kinderboek is het kinderboek Kikker en het vogeltje. Dit boek van Max Velthuijs is een van de vele in de serie over Kikker en gaat in het kort over de vondst van een dood vogeltje en hoe ze hiermee omgaan.

U kunt dit boek gratis downloaden via onderstaande link. Heeft u dit boek gelezen? Misschien kunt u dan ook een reactie onderaan deze pagina achterlaten wat u van dit boek vond? Alvast bedankt.

Een korte omschrijving:

Kikker heeft een vogeltje gevonden. Hij haalt Varkentje erbij en ook Eend en Haas voegen zich bij het gezelschap. De laatste stelt vast dat het vogeltje dood is en filosofeert: ‘Iedereen gaat dood’. De dieren begraven het vogeltje en gaan vervolgens spelend over tot de orde van de dag. Kikker constateert dat het leven prachtig is en in de boom zingt weer een ander vogeltje.

Een fraai prentenboek met aquarellen in kleur en een tekst, die uitstekend geschikt is om aan jonge kinderen voor te lezen. Na een keer voorlezen kunnen jonge kinderen het verhaal met gemak terug ‘lezen’ via de prenten. Het is een harmonisch geconstrueerd verhaal met een voor kleuters bevredigende afloop, zodat de kinderen zich veilig blijven voelen.

Het taalgebruik is goed op de doelgroep toegesneden. Ook in een groep zou dit boek prima kunnen dienen als opstapje naar een (klassen)gesprek over de dood…..

Titel – Kikker en het vogeltje
Auteur – Max Velthuijs
Verschijningsjaar – 2003

Prijs – Gratis als E-book te downloaden

Download linksDownload

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo