Black Friday 2021Black Friday 2021

Ipad mini

ipad-miniBij deze een korte review van de Ipad mini en de mogelijkheden van dit apparaat. In onze poll komt namelijk heel goed naar voren dat vele trouwe bezoekers van onze website hun boeken op een Ipad en/of andere tablet lezen. Hoewel onze persoonlijke voorkeur toch naar een e-reader zou gaan, is een tablet natuurlijk een prima keuze en de Ipad mini is misschien wel een mooie betaalbare keuze voor u. Hieronder leest u waarom.

Ipad mini – Wat kan het?

Heel veel natuurlijk, maar om even de belangrijkste eigenschappen voor op een rijtje te zetten:

 • 7,9″ display wat ervoor zorgt dat het een compact apparaat is die makkelijk mee te nemen is, en nog steeds de juiste grootte heeft om een boek ermee te kunnen lezen. Toch weer net wat groter dan een Galaxy tab 2 – 7″ apparaat.
 • met zijn 309 gram aan gewicht is het ook een niet te zwaar apparaat om langdurig in de hand te houden, ter vergelijking de Apple ipad 4 is meer dan 2x zo zwaar, maar aan de andere kant de Sony Reader PRS-T2N is net 100 gram.
 • Intern geheugen is 16GB bij de Ipad mini die wij hier als referentie gebruiken, dit is niet uitbreidbaar.
 • Accuduur is bij de Ipad mini zo’n 10 – 12 uur met een standaard oplaadtijd van 4 uur. Voor een tablet is dit uitstekend te noemen.

Om de algemene vraag te beantwoorden wat deze tablet dan ook allemaal kan, het kan van alles wat een andere tablet ook kan. Via het WIFI netwerk kan je internetten, spelletjes downloaden en spelen via de Applestore en nog veel meer zoals muziek, films en andere programma’s zoals navigatie en office pakketten.

En hoe gaat het met een boek lezen op de Ipad mini?

Kort gezegd goed, het beeld is helder en onder veel omstandigheden goed te lezen. Het enige wat nog niet zo goed werkt is het lezen in de zon, hoewel Apple op dit punt al veel winst geboekt heeft met vorige generaties Ipads. Via Itunes of eventueel een andere applicatie die boeken aanbiedt, kunt u makkelijk en snel boeken kopen en downloaden. Natuurlijk kunt u ook de boeken die we via onze website aanbieden hier makkelijk op downloaden. Oftewel voor lees comfort doet het niet veel onder voor een e-reader, en je kan er ook nog eens veel meer mee doen.

Wat zijn de belangrijkste nadelen dan?

Er zijn niet veel nadelen voor dit apparaat op te noemen, er zijn wel zaken waar u rekening mee moet houden.

 • Om te beginnen is de accuduur bij een tablet altijd een issue, als u lekker op vakantie gaat en u wilt de hele dag aan het strand liggen om een boek te lezen, dan houdt de Ipad mini het prima uit, maar het is wel zaak om hem dan ’s avonds meteen aan de lader te hangen. Ter vergelijking een e-reader houdt het makkelijk 1 week vol met intensief gebruik.
 • In de zon lezen blijft ook nog steeds een issue waar een e-reader veel minder last van heeft. Je houdt altijd de spiegeling van het scherm en het gebrek aan voldoende licht, terwijl een e-reader overal te gebruiken is.

En dat is het eigenlijk, dus het is een prima apparaat als u over wilt stappen naar een tablet. Vergeleken met andere tablets heeft Apple nog steeds een voorsprong op zijn concurrenten vinden wij, hoewel met Samsung ze een goede concurrent hebben.

Wat kost de Ipad mini eigenlijk?

Aangezien Apple standaard prijzen hanteert verschillen de prijzen in de winkels vaak nauwelijks, ook als u op internet gaat zoeken dan komt het eigenlijk altijd op hetzelfde neer of er moet echt een speciale actie zijn, wij bieden u de Ipad mini samen met onze partner Bol.com ook aan voor onderstaande prijs. Tevens loopt er nu een actie dat u met 30% korting meteen een goed beschermhoes bij kunt bestellen.

[bol_product_links block_id=”bol_51dfe79d6fb11_selected-products” products=”9200000009835048,9200000009835052″ name=”ipad” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”0000FF” link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″]

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo