Black Friday 2021Black Friday 2021

Het boze oog – Gerrit Komrij

het-boze-oogHet boek het boze oog is een boek die gaat over alle ins en outs van de architecten wereld en hoe daar in gesjoemeld wordt/werd. Het is een boek met een uitgesproken mening en je moet er van houden. Hij is helemaal gratis te downloaden, dus oordeelt u zelf maar of het wat is.

Heeft u dit boek gelezen? Misschien kunt u dan ook een reactie onderaan deze pagina achterlaten wat u van dit boek vond? Alvast bedankt.

Een korte omschrijving:

In ‘Het boze oog’ blijkt Gerrit Komrij er weer in geslaagd een geheel nieuwe bevolkingsgroep tegen zich in het harnas te jagen: die van de architecten en vormgevers, of wat zich daar voor uitgaf.

Aan de hand van foto’s die elkaar aanvullen of met elkaar contrasteren laat hij alleen zijn oog het werk doen. Onbevooroordeeld, wars van architectonische scholen en prietpraat. Al doende ontstond de wetenschap van het neo-ocularisme. Het nieuwe kijken dat niets vergoelijkt en zich niets aantrekt van de nieuwe kleren van de bouwkeizers die onze horizon verpieteren met hun mengeling van truttigheid en arrogantie. Hij maakt van het woord ‘architect’ een der ergste vloeken die de Nederlandse taal bezit en knaagt als een worm aan het vormgeversgeweten.

De architectenwereld jeremieerde en klaagde steen en been: nog nooit was een zo indringend beroep op ze gedaan om de hand in eigen boezem te steken, om van hun kunstjes weer een kunst te maken.

Titel – het boze oog
Auteur – Gerrit Komrij
Verschijningsjaar – 1983

Prijs – Gratis als E-book te downloaden

Download linksDownload

[bol_product_links block_id=”bol_519ca41a15d05_selected-products” products=”1001004005455932″ name=”film” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”0000FF” link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″]

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo