Black Friday 2021Black Friday 2021

Het grijze kind – Theo Thijssen

het-grijze-kindHet grijze kind is weer eens een gratis boek van de website DBNL. Het is een boek die geschreven is door Theo Thijssen en het verhaal verteld van een simpel gezinnetje toendertijd. Alleen het unieke van dit boek is dat de gedachten gang in het verhaal vanuit een kind komt. Een leuk boek geschreven met de nodige humor en tegenstellingen.

Gratis boeken downloaden biedt u ook dit boek weer helemaal gratis te downloaden aan. Aangezien we zelf geen boeken hosten wordt u doorgestuurd naar de auteur en/of uitgever zijn website voor de gratis ebooks te downloaden. Hier komt als het goed is geen registratie of wat dan ook te pas, mocht dit anders zijn laat het ons dan zo spoedig mogelijk weten zodat we de link kunnen aanpassen/ verwijderen.

Een korte omschrijving:

Dit boek, dat naar opzet en vorm geheel verschilt van Thijssens andere werk, bevat het verhaal over een klein-burgerlijk gezin, gezien door de ogen van een kind met de blik van een volwassene, Henricus van der Stadt.

Het werd eerst anoniem gepubliceerd in School en Huis (1926-1927). Thijssen zelf vond het zijn beste boek, wellicht omdat hij zich hierin het meest wist los te maken van zijn autobiografische bagage. Het is ook het meest satirische boek van Thijssen, waarin gehakt wordt gemaakt van hypocrisie en misplaatst standsbesef. …

Titel – Het grijze kind
Auteur – Theo Thijssen
Verschijningsjaar – 1927

Prijs – Gratis als E-book te downloaden


Download linksDownload

 

2 Opmerkingen
 1. Ik heb geprobeerd om een boek van Tje Thijjssen te downloaden zoals beschreven op jullie site. Ik kom echter op een site van PlayBug terecht waar men zich WEL moet registreren. Na dit toch gedaan te hebben is de schrijver onvindbaar ?

  • Antwoord
   Gratis boeken downloaden 08/10/2013 op 07:58

   Het knopje download verwijst bij ons gewoon naar de DBNL website, zou u het nog een keer kunnen proberen?

  Laat een reactie achter

  Note
  Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
  Gratis boeken downloaden
  Logo