Ebooks van Bruna voortaan voorzien van ebook watermerk

gratis-boeken-downloadenHet zat er al een tijd aan te komen dat ze zouden overstappen naar een andere beveiligingstechniek, maar nu gaat het toch echt gebeuren. Als een van de grotere uitgevers van Nederland zijn ze hier aardig toon aangevend in, en nu zij overstappen naar een watermerk i.p.v. het huidige DRM systeem is de verwachting dat andere uitgevers ook snel zullen overstappen. AP/ABW Bruna geeft aan extra personeel hiervoor vrij te maken om zo snel mogelijk al hun ebooks om te zetten met een ebook watermerk, tevens zijn ze druk bezig om oudere titels die nu nog niet als ebook verkrijgbaar zijn om te zetten naar een digitaal boek.

Het ebook watermerk

Wat houdt dat ebook watermerk dan in? Nou heel simpel, waar de meeste boeken nu nog via het DRM systeem werken, waarvoor je aanvullende software moet installeren, registeren en allemaal moeilijk gedoe gaat het watermerk hier verandering in brengen. Elk digitaal boek/ebook wat jij koopt en download krijgt een (onzichtbare) unieke stempel met jou gegevens erin, dit zorgt ervoor dat een uitgever altijd kan nagaan als een ebook op een torrent website verschijnd wie de oorspronkelijke eigenaar van dit ebook is. Dit moet ervoor zorgen dat mensen die ebooks kopen zich er bewust van zijn dat ze het boek niet zomaar gratis mogen verspreiden, wat natuurlijk en jammer genoeg ook gebeurd.

Gaat dit ebook watermerk ook echt werken?

In zekere zin natuurlijk wel, er zullen altijd mensen zijn die hier omheen proberen te werken en het illegaal proberen te verspreiden. Maar dit zorgt er wel voor dat mensen zich heel bewust zijn dat het ebook best wel uitgeleend mag worden aan bekenden, maar dat je er wel voor moet waken dat het geen eigen leven gaat leiden, aldus Bruna. gratis-boeken-downloaden-2Wat de eventuele vervolgstappen zijn als mensen het toch gaan delen is nog niet duidelijk, maar dat die er dan gaan komen mogen duidelijk zijn.

Krijgen de Gratis boeken downloaden ook een watermerk?

Nee, alle ebooks die wij aanbieden zijn zonder watermerk. Gratis boeken downloaden staat ook voor legale digitale boeken die gratis zijn, en een watermerk in de ebooks is ook voornamelijk om auteursrechtelijke redenen wat dus niet nodig is. Mocht dit ooit in de toekomst veranderen dan zullen we dit ook uitgebreidt communiceren.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo