Black Friday 2021Black Friday 2021

De schippers van de Kameleon – H. de Roos

De kameleon boekenserie is een van de bekendste Nederlandse boekenseries. Wie kent de tweeling Sietse en Hielke Klinkhamer nu niet? Vooral de jongere bezoekers kennen misschien de Schippers van de Kameleon wel, alleen niet in boekvorm. De film van een paar jaar geleden was natuurlijk een echte kaskraker. Toch is het ook leuk om het originele verhaal van Hotze de Roos te lezen. Hoe een boekenserie begon met eenvoudige verhalen over de belhamels uit het noorden van het land. Met dank aan de DBNL kunt u het boek: “De schippers van de Kameleon” nu gratis als PDF downloaden.

De avonturen van Sietse en Hielke gaat nog heel wat boeken verder. Zeker voor de kinderen in de leeftijdsklasse 8-12 jaar is het nog steeds een leuke boekenserie. De tijd is wel wat achterhaald, maar de avonturen niet. Het blijven namelijk jonge jongens die de wereld gaan verkennen. Met de Kameleon beleven ze namelijk typische jongens avonturen. In een wereld waarbij de auto nog een zeldzaamheid was en paard en wagen nog bijna normaal. Je gaat een stukje terug in de tijd, maar het blijft een leuk avontuur.

Heeft u dit boek gelezen? Misschien kunt u ons dan laten weten wat u van het boek vond, en of we meer van deze boeken op het internet voor u moeten vinden. Voor het downloaden van dit boek kunt u onderstaande link gebruiken (let op iets verder naar onderen scrollen voor het gratis linkje)

Hielke en Sietse zijn de tweeling van smid Klinkhamer. Hun dorp Lenten ligt aan een groot meer en de jongens kijken vaak verlangend naar alle mooie boten die er varen. Maar ja, een eigen boot zit er niet in. Op een dag komt door de vaart achter het huis va de familie Klinkhamer een duwkonvooi langs, waarvan de opduwboot het pal achter de smederij begeeft. Omdat het bootje al zo oud is, wil de eigenaar er eigenlijk wel meteen vanaf, zodat de dat jongens opeens een oude boot hebben. Niet lang daarna wordt het dorp getroffen door een windhoos en rijdt de dokter met zijn auto de sloot in. Door oplettendheid van Sietse wordt de dokter van verdrinking gered. Hij wil Sietse een beloning geven, maar deze wil daar niets van weten. Uiteindelijk krijgt de tweeling het autowrak van de dokter cadeau. De motor slopen de jongens eruit en ze monteren hem in hun boot. Hielke en Sietse hebben nu een boot mét een sterke motor. Maar wat voor naam moet dat ding nu krijgen
Ceres, die wordt meegesleurd in een wereld van bedrog en dodelijke geheimen, leert al snel dat er mensen zijn die regeren, en mensen die hun pionnen zijn. En dat gekozen worden soms het ergste is dat er kan gebeuren.

Titel – De schippers van de Kameleon
Auteur – Hotze de Roos
Verschijningsjaar – 1948

Prijs – Gratis als E-book te downloaden

Download linksDownloadpagina van de Schippers van de Kameleon bij DNL

[bol_product_links block_id=”bol_5bb1e0a87f292_selected-products” products=”1002004007168580,666875601,1002004000089570″ name=”kameleon” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”700″ cols=”3″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo