Black Friday 2021Black Friday 2021

Belgie en de bom – Luc Barbe

belgie-en-de-bomBij deze een boek welke oorspronkelijk geschreven is als informatiebron voor het Belgische publiek door schrijver Luc Barbé, maar het boek België en de bom is veel meer dan dat geworden, volgens sommige heeft het zelfs aspecten van een thriller meegekregen waardoor het heel toegankelijk is geworden voor iedereen. En natuurlijk ook het feit dat de schrijver het als ebook gratis te download beschikbaar zet werkt natuurlijk ook mee!

Bent u nieuwsgierig naar wat er beschreven staat en wat voor geheimen België eigenlijk allemaal heeft dan is dit gratis ebook België en de bom zeker een aanrader om eens te lezen, want er wordt nogal wat in verteld. Onderaan deze pagina vindt u de rechtstreekse download link naar dit ebook, veel leesplezier toegewenst.

Een korte omschrijving:

Dat de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki geproduceerd werden met uranium uit Belgisch Congo, is al lang gekend. Maar ons land heeft ook nadien een rol gespeeld in kernwapenprogramma’s. Luc Barbé dook een paar jaar onder in archieven en boeken om dat uit te vlooien. De resultaten zijn onthutsend. Ons land duikt op in kernwapenprogramma’s van een hele reeks landen. Naast die van de Verenigde Staten en Groot-Brittanië ook die van nazi-Duitsland, Libië, Irak, Iran, Israël, Pakistan, Taiwan en Zuid-Korea. Meestal met toestemming van de regering.

De auteur publiceert stukken uit onze geschiedenis die tot nu onbekend waren. Over Belgonucleaire, het Studiecentrum voor Kernenenergie, de Koude Oorlog, de dubbelzinnige houding van de Vlaamse regering etc. Daarnaast gaat de auteur ook in op de spanningen in het Midden-Oosten, met Israël, dat kernwapens heeft, en Iran, dat er wil. Hij analyseert het beleid tegen de verspreiding van kernwapens sinds 1945 en eindigt met een reeks concrete aanbevelingen om onze planeet veiliger te maken

Luc Barbé zei ooit een hekel te hebben aan thrillers. Hij heeft er nu zelf één geschreven….

Titel – Belgie en de bom
Auteur – Luc Barbe
Verschijningsjaar – 2013

Prijs – Gratis als E-book te downloaden

Download linksDownload het boek Belgie en de bom hier gratis

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo