Black Friday 2021Black Friday 2021

Van een eiland kun je niet vluchten – Jean Schalekamp

van-een-eiland-kun-je-niet-vluchtenBij deze een boek van auteur Jean Schalekamp welke gaat over Spanje en het verleden, het boek van een eiland kun je niet vluchten gaat dan specifiek over Mallorca en welke (recente) gebeurtenissen hier hebben plaats gevonden waar de meeste mensen van buiten Spanje niets vanaf weten. Het is een indrukwekkend boek welke Jean geschreven heeft, en waar hij het woord ook grotendeels laat aan de inwoners van Mallorca. Als je een beetje van geschiedenis en levensverhalen houd is dit boek een echte aanrader.

Jean Schalekamp heeft de meeste van zijn boeken gratis ter beschikking gesteld op de website van digiboeken.org, dit omdat hij geluisterd heeft naar een oproep van een andere schrijver om ebooks gratis ter beschikking te stellen. Wij juichen dit natuurlijk toe en vandaar dat dit boek een plekje op onze website heeft verdiend.

Een korte omschrijving:

In de jaren voor de Burgeroorlog leek de politieke onrust die Spanje in zijn greep hield – aanslagen, militair geweld, moorden – aan Mallorca voorbij te gaan. Maar toen de Burgeroorlog uitbrak (18 juli 1936) werd het eiland ineens op wrede wijze geconfronteerd met het fascistische geweld.

Met medewerking van de rooms-katholieke kerk pleegden de nieuwe machthebbers talloze gruwelijke moorden onder sympathisanten van de Republiek. De bevolking deed er decennialang het zwijgen toe, uit angst voor represailles. Pas na het herstel van de democratie in de tweede helft van de jaren zeventig durfden getuigen hun verhaal te doen aan vertaler/schrijver Jean Schalekamp, die sinds 1960 op het Spaanse eiland woont.

Ze staan zonder veel commentaar van de auteur in dit boek en worden voorafgegaan door een heldere, uitgebreide inleiding over de Spaanse Burgeroorlog. Geheel herziene, uitgebreide en met foto’s geïllustreerde uitgave van de eerste editie uit 1983

Titel – van een eiland kun je niet vluchten
Auteur – Jean Schalekamp
Verschijningsjaar – 1986

Prijs – Gratis als E-book te downloaden

Download linksDownload het boek van een eiland kun je niet vluchten hier gratis

2 Opmerkingen
 1. Goedenavond,

  Het boek: van een eiland kun je niet vluchten is niet via de link te downloaden. Dat is jammer, ik had het graag gelezen.

  Met vriendelijke groeten,
  Ron den Hollander.

 2. Antwoord
  Gratis Boeken Downloaden 21/04/2022 op 10:55

  Beste Ron, we hebben de auteur van het boek benaderd of deze weer beschikbaar kan komen. Hier hebben wij echter geen invloed op.

  Laat een reactie achter

  Note
  Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
  Gratis boeken downloaden
  Logo