Sprookjes – Jacob Grimm

sprookjesEen boek wat waarschijnlijk vele mensen onder ons in hun jeugd tijd hebben gelezen is waarschijnlijk wel dit boek, of een variant hiervan. De sprookjes van de gebroeders Grimm zijn namelijk wereld beroemd en iedereen kent er vele van, en oorspronkelijk waren deze sprookjes dan ook alleen in boekvorm verkrijgbaar. Tegenwoordig zijn er diverse animatie films en gewone films over gemaakt en zijn de boeken allemaal herschreven in hedendaagse taal, en het boek Sprookjes van Jacob Grimm die wij hier voor u gevonden hebben is er eigenlijk ook zo een.

Het boek is namelijk helemaal voorzien van illustraties welke stuk voor stuk door Charlotte Dematons gemaakt zijn. Dit samen met de klassieke sprookjes zoals Jacob Grimm ze geschreven heeft is dit het ideale sprookjes boek voor op uw Ipad of E-reader. Even lekker een (griezel)verhaaltje voor het slapengaan voor uw kids of gewoon om weer eens lekker zelf te lezen. Het grappige is als je met dit boek begint dat er diverse sprookjes in staan waar tegenwoordig hele films omheen gebouwd zijn zonder enige verwijzing naar de gebroeders Grimm.

Het allerleukste van dit boek is natuurlijk ook nog eens dat hij gratis is, u kunt het boek gratis downloaden via onderstaande download link, veel leesplezier toegewenst.

Een korte omschrijving:

De sprookjes van Grimm zijn niet weg te denken uit onze samenleving. Tussen de beroemde begin- en eindzinnen ‘er was eens…’ en ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ spelen zich talloze avonturen af waarin hordes kabouters, kwaadaardige wolven, toverfeeën en boze stiefmoeders figureren. Maar bijna altijd weet het goede (hoewel soms op het nippertje) het kwade te overwinnen, en het kind kan weer gerust gaan slapen.

Wat echter ontbrak, was een uitvoering die oogt als een prentenboek; een boek waarmee kinderen niet alleen kunnen wegdromen bij de betoverende verhalen, maar waarin ook op iedere pagina een illustratie te zien is, waarbij geen twee prinsessen hetzelfde zijn en ieder sprookje zijn eigen sfeer heeft.

Zo’n uitgave is er nu: de nieuwe Grimm, waarvoor Charlotte Dematons honderden fullcolour illustraties maakte – soms paginagroot, een geheel vormend met de tekst, soms kleine miniatuurtjes die losjes door de sprookjes zijn gestrooid.

Ria van Hengel maakte een geheel nieuwe vertaling van de complete oorspronkelijke Duitse uitgave, waarbij zij erin geslaagd is de sprookjes op een heldere, toegankelijke manier te verwoorden zonder dat de rijke beeldtaal van de oorspronkelijke tekst verloren is gegaan.

Titel – Sprookjes
Auteur – Jacob _ Wilhelm Grimm
Prijs – Gratis als E-book te downloaden

Download linksDownload het boek sprookjes van Jacob Grimm hier gratis

[bol_product_links block_id=”bol_542907c4d1ca6_selected-products” products=”1001004002519134,1001004010970963″ name=”ebook” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo