Sex Safe – Faya Lourens

Even een boekje tussendoor wat voor ouders toch echt een aanvulling kan zijn, namelijk het boek Sex Safe geschreven door Faya Lourens. Is dit boek gratis? Nee, helaas is het niet gratis. Nu hoor ik je misschien denken van, waarom post zij dit nu op een gratis boeken website? Nou eigenlijk doen wij dit wel vaker, een stukje betaalde boeken promoten. Niet alleen omdat sommige boeken nu eenmaal niet/nooit gratis te downloaden gaan worden, maar ook omdat sommige boeken echt een aanrader zijn. Zo ook met het boek Sex Safe.

Het boek Sex Safe is namelijk niets anders dan een super handig hulpmiddel voor seksuele voorlichting. Er rust ook nog steeds in Nederland en België een soort van tabou omtrent sex. Hoe vertel je je kind namelijk wat sex nu is en hoe hiermee om te gaan? Voor de meeste ouders is dit gewoon een ongemakkelijk onderwerp, zeker omdat een goede seksuele voorlichting niet mag ontbreken. Alleen hoe vertel je dit? Zeker op de leeftijd van 9 a 10 jaar kan dit toch wel een lacherig onderwerp zijn, maar het is o zo belangrijk. Nu hoor ik je weer denken van, zo vroeg al? Je verteld de dingen toch pas als ze naar de brugklas gaan? Ik kan je vertellen, in veel gevallen ben je dan al te laat. Misschien voor de daadwerkelijke daad nog niet, maar alles wat bij het opgroeien komt kijken is dan al bijna geweest.

Met het boek van Faya Lourens heb je wat mij betreft een ideaal boek in huis om van start te gaan. Het boek is namelijk geschreven voor kinderen en ook om met kinderen over te hebben. Met simpele begeleidende teksten en plaatjes gaat Faya alle stappen van de (seksuele) ontwikkelingen langs. Het mooie van dit boek is ook dat ze je aanleert dat je eerst van jezelf moet houden, en van je eigen lichaam voordat je buiten de deur gaat verkennen. Dat sex niet iets is wat je zomaar even moet doen, maar iets is wat je zelf kan bepalen. Ik raad dit boek zeker aan voor ouders die het moeilijk vinden om het over dit onderwerp te hebben. Helaas is op het moment van schrijven er (tijdelijk) geen ebook van verkrijgbaar, maar je kan hem via onderstaande link wel goedkoop aanschaffen.

Een korte omschrijving:

Ergens tussen je tiende en zestiende levensjaar begint de pubertijd. Niet alleen je gedrag verandert, maar ook je lichaam maakt een verandering door. Zo gaan je borsten groeien of krijg je haar op je ballen. Je zult jezelf vragen stellen als: “Kan ik zwanger worden van de eerste keer seks?” of “kan ik een soa krijgen van pijpen?”, maar ook “ben ik homo als ik ook op jongens val?” of “waarom zijn mijn ouders zo irritant?’ kunnen zich opdoen. Dit zijn onderwerpen en vragen waarop je antwoord krijgt in dit boek. Sex Safe is een boek voor de jeugd van tegenwoordig. We leven in een snelle wereld met internet en social media waarin rappers rolmodellen zijn. Met kunstillustraties van Selwyn Senatori en anekdotes van rappers en artiesten is dit hét boek voor seksuele voorlichting van deze tijd. Dit boek is een samenwerking tussen bestsellerauteur Faya Lourens en de beroemde kunstenaar Selwyn Senatori.

Titel – Sex Safe
Auteur – Faya Lourens
Verschijningsjaar – 2019

Prijs – vanaf 22,50
Download linksBestel Sex Safe geschreven door Faya Lourens nu eenvoudig online via onze partner Bol.com

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo