Legaal onbeperkt ebooks lezen – Is dat mogelijk?

Het begin van het ebook tijdperk kenmerkt zich vooral door het feit dat de prijzen van ebooks helemaal niet zoveel lager waren dan die van het normale boek wat u in de winkel kunt aanschaffen. Dit is heel lang het geval geweest en ook een van de redenen dat ebooks nog niet zo populair zijn geworden als bijv. muziek downloaden, terwijl boeken downloaden net zo simpel is en makkelijk zat. Nu merken we de laatste jaren al dat ebooks toch langzamerhand aan terrein winnen, dit mede doordat het aanbod aan goede boeken steeds groter word en de prijzen ook steeds aantrekkelijker. Tijd voor de volgende stap?

Onbeperkt boeken downloaden?

Er zijn het laatste jaar al diverse projecten gestart om te onderzoeken of hier markt voor is en wat de mogelijkheden zijn om een Spotify-achtige omgeving op te zetten alleen dan voor boeken. Een gratis abonnement kan niet, maar als u bijvoorbeeld voor 10 euro in de maand kunt kiezen tussen duizenden boeken welke u “gratis” kunt downloaden en teruglezen, dan zou zo’n soort dienst best wel eens kunnen aanslaan is onze mening. Wij van gratis boeken downloaden hebben al een ruim aanbod aan gratis boeken welke u onbeperkt kunt downloaden, maar dit zijn boeken die door uitgevers en schrijvers zelf gratis ter beschikking zijn gesteld, en onze verzameling valt in het niets van wat een Bruna en een Bol.com aanbied.

Daarom volgen wij de ontwikkelingen op de voet of er een keer een goede download dienst komt waar u voordelig en onbeperkt boeken kunt downloaden. Tot nu toe hebben we nog geen een dienst gevonden die Nederlandstalige boeken op zo’n manier aanbied, we weten wel dat er diverse projecten lopen die de moeite waard zijn om te volgen.

Bliyoo – Deze dienst aangeboden door Bruna zit nog in een opstartfase, maar dit kan zeker de moeite waard zijn voor iedereen die van lezen houd. U kunt zich nu nog aanmelden voor de testfase om te kijken of het wat voor u is. Klik hier om naar de Bliyoo website te gaan.

Illegaal boeken downloaden

Het is algemeen bekend dat de laatste jaren in Nederland en België het illegaal downloaden van o.a. boeken heel normaal geworden is. Dit komt deels door de “hoge” prijzen die gehanteerd worden voor ebooks, en deels door het gemak waarmee je boeken illegaal kunt downloaden. Wij keuren dit niet goed, maar toch snappen we dit wel. Als je namelijk de keuze hebt om jou favoriete boek binnen 2 klikken te kunnen downloaden zonder dat je extra geld kwijt bent, of dat je minimaal 10,- kwijt bent en diverse restricties hebt dan weet je het eigenlijk wel. Daarom juichen we initiatieven als Bliyoo toe, want de schrijvers die weken, maanden of zelfs jaren kwijt zijn om een goed boek te schrijven hebben gewoon recht op vergoeding, en wij zijn van mening als er een goed platform ontstaat waar je voor een laag bedrag je boek kunt downloaden, dat dit uiteindelijk wel zal aanslaan. Het ligt er namelijk puur aan hoe makkelijk dit word, want als je makkelijk en simpel een ebook kunt downloaden dan zijn de meeste mensen wel bereid om hiervoor te betalen toch?

Download u wel eens boeken illegaal?

View Results

Laden ... Laden ...

Laat ons graag weten hoe u over het downloaden van illegale boeken denkt door een reactie hieronder te plaatsen of te reageren op onze poll! Alvast bedankt.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo