Jeanne D’Arc – De maagd van Orleans

jeanne-darc-de-maagd-van-orleansJeanne D’arc de maagd van orleans is weer eens een boek in de categorie literatuur die ook zeker een aanrader is. Het is een boek die gaat over het leven van Jeanne D’arc en hoe de geschiedenis van haar in elkaar steekt. Veel mensen kennen haar van de grote verhalen uit Frankrijk, maar door dit boek komt u echt alles te weten. Het boek is door het project Gutenberg gratis als ebook te downloaden.

U kunt ook dit boek weer gratis downloaden via onderstaande download link. Heeft u dit boek gelezen? Misschien kunt u dan ook een reactie onderaan deze pagina achterlaten wat u van dit boek vond? Alvast bedankt.

Een korte omschrijving:

Wanneer ik, in den tijd toen ik mij bezighield met de studie van Jeanne d’Arc, hierover met mijne vrienden sprak, is het mij meer dan eens overkomen, dat normaal ontwikkelde personen mij met een soort verbazing vragen stelden als: „Heeft die dan werkelijk bestaan?” of „Is over haar dan werkelijk iets bekend?” Dit klinkt wel vreemd over een persoon, die toch geleefd heeft in de vijftiende eeuw na Christus, en waarvan wij misschien meer weten, dan van eenige andere figuur uit dien tijd, maar het wijst m.i. tevens op eene leemte in onze letterkunde. Het is waar, ik had degenen, die zoo spraken, kunnen verwijzen naar de eerste de beste encyclopedie, naar een enkel tijdschrift-artikel, maar ik kon hun niet den titel opgeven van een modern Nederlandsch boek, dat hen wat uitvoeriger en vollediger op de hoogte zou brengen van hetgeen omtrent Jeanne bekend is.

De Franschen, dat spreekt vanzelf, bezitten eene rijke litteratuur over hunne nationale Heilige, maar ook in het Engelsch verschenen belangrijke studies over Jeanne d’Arc en zelfs de derde entente-mogendheid levert haar contingent met een artikel van de hand van generaal Dragomiroff, terwijl ook in het vijandige kamp de Duitschers onder hunne schrijvers eenen Jeanne d’Arc-biograaf kunnen aanwijzen….

Titel – De maagd van orleans
Auteur – H.E. Koopmans van boekeren
Verschijningsjaar – 2011

Prijs – Gratis als E-book te downloaden


Download linksDownload

 

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo