Black Friday 2021Black Friday 2021

De hut van oom tom

de-hut-van-oom-tomDe hut van oom Tom is een van de meest gelezen kinderboeken van over heel de wereld, en ook in Nederland en Belgie is het boek nog steeds populair. Aangezien het hier om een ouder boek gaat kunnen we deze via DBNL gratis als ebook aan u aanbieden. Het verhaal van Oom Tom heeft eigenlijk geen toelichting nodig naar ons idee, want wie kent hem niet? Mocht u het boek nog niet gelezen hebben dan raden wij u hem dan ook zeker aan, en ondanks dat het een kinderboek is, is het boek ook zeker goed te lezen als volwassene zijnde.

U kunt ook dit boek weer gratis downloaden via onderstaande download link. Heeft u dit boek gelezen? Misschien kunt u dan ook een reactie onderaan deze pagina achterlaten wat u van dit boek vond? Alvast bedankt.

Een korte omschrijving:

Het boek vertelt over de lotgevallen van een aantal slaven in en om een plantage in de Amerikaanse staat Kentucky. Onder hen zijn Eliza en vooral Oom Tom, slaven van de vriendelijke plantagebezitter Shelbey.

Het verhaal begint op het moment dat hun leven ruw verstoord wordt door de financiële situatie van Shelbey, die zich gedwongen ziet Oom Tom en Eliza’s zoontje te verkopen. Het boek beschrijft de poging van Eliza om met haar zoontje te vluchten. Intussen vlucht Eliza’s man George ook – hij is slaaf van een andere eigenaar en wordt door zijn meester mishandeld.

Oom Tom verzet zich niet tegen de verkoop. Hij wordt de Mississippi af gescheept, in de richting van de gevreesde katoenplantages en komt uiteindelijk in handen van de bullebak Simon Legree..

Titel – de hut van oom tom
Auteur – Harriet Beecher Stowe
Verschijningsjaar – 1932

Prijs – Gratis als E-book te downloaden


Download linksDownload

 

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo