Het wonder van frieswijck – Thea Beckman

het-wonder-van-frieswijckTitel – Het wonder van frieswijck
Auteur – Thea Beckman
Omschrijving
– Thea Beckman was een auteur die vele kinderboeken heeft geschreven waaronder Het wonder van frieswijck welke nu gratis te downloaden is. Het verhaal gaat over het volgende:

Kampen, 1470. Als Tieske, de hond van Alijt Kuinretorf, de zoon van schepen Van den Vene in zijn arm bijt, wordt de hond door de schepenbank voor straf op bedevaart gestuurd. Tieske moet naar een heilige boom in het Oversticht en Alijt zal hem begeleiden.
Alijts vader vindt zijn dochter echter te jong om alleen op reis te gaan en daarom vraagt hij een Portugese koopman, die dezelfde kant op moet, om zijn dochter onder zijn hoede te nemen. De koopman is niet alleen; hij heeft Danga bij zich, een negerslaafje aan een ketting. De meeste mensen hebben nog nooit iemand meteen donkere huid gezien en denken dat hij de duivel zelf is. Maar Alijt is niet bang voor hem en ze sluit vriendschap met Danga.
Als het gezelschap na een lange reis aankomt in Frieswijck, gebeurt er iets wonderbaarlijks. Op het moment dat iedereen geknield bij de heilige boom zit, valt plotseling Danga’s ketting af. Een wonder? Alijt weet er meer van, maar zwijgt. Het belangrijkste is dat Danga weer vrij is.

Dit boek over het wonder van frieswijck is gratis te downloaden als PDF bestand. Het is een van de klassiekers van Thea Beckman waarin beschreven wordt hoe het leven is rond 1500 in tijden van kruisvaarten, zeilschepen en de mentaliteit van de mensen toen. Gratis boeken downloaden biedt u dit ebook gratis te downloaden aan via onderstaande download link.

Prijs – Gratis als E-book te downloaden

Download linksDownload

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo