Het Achterhuis – Anne Frank

het-achterhuisEen klassieker die iedereen eigenlijk eens gelezen zou moeten hebben is het boek Het achterhuis van Anne Frank. Het boek gaat over het leven in de bezettingstijd voor een jong kind die joods van afkomst is. Anne Frank is wereld beroemd geworden met haar dagboek over het leven in deze tijd, en wat ze allemaal mee maakte terwijl ze ondergedoken was van de oorlog die gaande was, en natuurlijk het aangrijpende einde van het verhaal… oftewel eigenlijk een must read in uw boekencollectie.

U kunt ook dit boek weer gratis downloaden via onderstaande download link. Heeft u dit boek gelezen? Misschien kunt u dan ook een reactie onderaan deze pagina achterlaten wat u van dit boek vond? Alvast bedankt.

Een korte omschrijving:

Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Ze schreef al haar brieven alleen voor zichzelf, tot ze in de lente van 1944 op de radio de minister van Onderwijs in ballingschap, Bolkestein, hoorde spreken. Hij zei dat na de oorlog alle getuigenissen van het lijden van het Nederlandse volk onder de Duitse bezetting verzameld en openbaar moesten worden gemaakt. Als voorbeeld noemde hij onder meer dagboeken. Onder de indruk van deze redevoering besloot Anne Frank na de oorlog een boek te publiceren. Haar dagboek zou daarvoor als basis dienen.

In maart 1945 stierf Anne Frank op vijftienjarige leeftijd in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De enige overlevende van de familie, Otto Frank, zorgde ervoor dat het dagboek van zijn dochter toch gepubliceerd werd. In 1947 verscheen Het Achterhuis. Het is sindsdien een van de meest gelezen boeken ter wereld. Het is in meer dan 30 landen verschenen en er zijn meer dan 25 miljoen exemplaren van verkocht.. .

Titel – Het Achterhuis
Auteur – Anne Frank
Verschijningsjaar – 1944

Prijs – Gratis als E-book te downloaden


Download linksDownload

link op 26-8-2013 aangepast en getest, moet nu weer werken
   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo