Black Friday 2021Black Friday 2021

De kleermaaksters van Auschwitz

De kleermaaksters van Auschwitz nu beschikbaar als ebook en als paperback van auteur Lucy Adlington

Ben je op zoek naar een meeslepend en waargebeurd verhaal over moed en overleven in de Tweede Wereldoorlog? Dan is “De kleermaaksters van Auschwitz” echt iets voor jou! Dit boek vertelt het fascinerende verhaal van de vrouwen die in het naaiatelier van Auschwitz moesten werken om te overleven.

“De kleermaaksters van Auschwitz” is een aangrijpend en diepgaand boek dat de lezer meeneemt naar een van de donkerste hoofdstukken van de twintigste eeuw, gezien door de ogen van een groep vrouwen die zich in het hart van de verschrikkingen bevonden. Geschreven met een diepe empathie en gedetailleerd onderzoek, biedt dit boek een unieke kijk op de overlevingsstrategieën, de moed en de veerkracht van vrouwen in de meest onvoorstelbare omstandigheden. Het verhaal concentreert zich op het naaiatelier in Auschwitz, waar Joodse vrouwen, gevangen onder het brute regime van de nazi’s, gedwongen werden te werken voor hun overlevers. Deze vrouwen, bekend als “de kleermaaksters van Auschwitz,” gebruikten hun vaardigheden niet alleen om te overleven, maar ook om een vorm van verzet te bieden tegen hun onderdrukkers, hoe subtiel ook.

Wat dit boek onderscheidt, is de manier waarop het persoonlijke verhalen verweeft met historische feiten, waardoor de lezer een diepgaand begrip krijgt van de complexiteit van het menselijk leven onder extreme omstandigheden. De auteur heeft uitgebreid onderzoek gedaan en gesprekken gevoerd met overlevenden, wat zorgt voor een authentieke en respectvolle behandeling van het onderwerp. De digitale versie van “De kleermaaksters van Auschwitz” verrijkt de leeservaring verder. Het gemak van het direct kunnen downloaden en beginnen met lezen, de mogelijkheid om notities te maken en belangrijke passages te markeren, en de duurzaamheid van ebooks voegen allemaal toe aan de waarde van dit boek in zijn digitale vorm. Bovendien maakt de interactieve aard van het ebook het mogelijk voor lezers om dieper in te gaan op de historische context en de complexiteit van de persoonlijke verhalen die worden verteld.

Waarom je dit boek digitaal zou moeten lezen:

 • Direct beschikbaar: Download het ebook op je ereader en begin meteen met lezen, waar je ook bent.
 • Nooit meer een zwaar boek meeslepen: Lees comfortabel op je e-reader, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een zware tas.
 • Interactieve leeservaring: Maak aantekeningen, markeer belangrijke passages en zoek direct op wat je niet begrijpt.
 • Duurzaam lezen: Ebooks zijn beter voor het milieu dan papieren boeken.

“De kleermaaksters van Auschwitz” is een boek dat je niet snel zult vergeten. Het is een krachtig en ontroerend verhaal over de kracht van de menselijke geest. Heb jij het boek De kleermaaksters van Auschwitz al gelezen? Wist je dat je deze nu heel eenvoudig via een van onze partners online kunt bestellen voor een scherpe prijs? Helaas is deze niet gratis te downloaden, maar als ebook is het boek De kleermaaksters van Auschwitz nu wel voordelig verkrijgbaar. Wil je dit boek als Paperback bestellen? Dat kan ook natuurlijk ook al gaan wij hier meer voor het digitale boek.

 

De kleermaaksters van Auschwitz

★★★★★
12,99  op voorraad
vanaf 29/02/2024 15:13

Eigenschappen

Taalnl
BindwijzeE-book
Oorspronkelijke releasedatum17 januari 2023
Aantal pagina's416
Ebook FormaatAdobe ePub
IllustratiesNee
HoofdauteurLucy Adlington
HoofduitgeverijBoekerij
Eerste VertalerIrene Goes
Lees dit ebook opAndroid (smartphone en tablet) , Kobo e-reader , Desktop (Mac en Windows) , iOS (smartphone en tablet) , Windows (smartphone en tablet)
Editie1
StudieboekNee

Nederlands | E-book | 9789402317244 | 17 januari 2023 | 416 pagina's | Adobe ePub

Omschrijving van De kleermaaksters van Auschwitz

Het indrukwekkende, nooit eerder vertelde verhaal over vijfentwintig moedige vrouwen die om te overleven kleding maakten voor de nazitop in Auschwitz
Gebaseerd op grondig onderzoek, waaronder gesprekken met de laatst overlevende naaister, volgt dit verhaal het lot van de kledingmaaksters en verweeft dit moeiteloos met de context van het gruwelijke nazibeleid
Met bijzondere illustraties van de kledingontwerpen
In concentratiekamp Auschwitz-Birkenau hadden vijfentwintig Joodse vrouwen en meisjes de taak om luxe kleding te maken voor de nazi-elite. Het kleermaakatelier, genaamd de Obere Nähstube (de hoogste naaikamer), werd opgericht door Hedwig Höss, de vrouw van de hoogste commandant van het kamp. In deze salon instrueerden zij en andere ss-vrouwen de kleermaaksters om kledingstukken te ontwerpen voor de nazitop in Auschwitz.
De kleermaaksters van Auschwitz is gebaseerd op tal van bronnen, waaronder gesprekken met de laatst overlevende naaister, en volgt het lot van deze vrouwen. Hun hechte band bood hun niet alleen steun tijdens het dagelijks leven in het kamp, maar gaf de kleermaaksters ook de moed en de kracht om bij te dragen aan het verzet achter het prikkeldraad. Lucy Adlington verweeft deze buitengewone ervaringen met nieuwe onthullingen over de hebzucht, wreedheid en schijnheiligheid binnen het Derde Rijk en schijnt zo haar licht op een nog onbekend hoofdstuk uit de Tweede Wereldoorlog.

In de pers
‘Lucy Adlington vertelt vanuit een fascinerende en originele invalshoek over de gruwelijkheden van de nazibezetting en de concentratiekampen. Ze laat ons een vrijwel onbekend aspect uit deze periode zien door de rol van kleding te benadrukken in een van akeligste samenlevingen die je je kunt voorstellen en geeft zo inzicht in de vrouwen die in leven bleven door kleding te naaien.’ Alexandra Shulman, auteur van Clothes… and other things that matter
‘Een uiterst fascinerend, belangrijk en uniek historisch boek.’ Judy Batalion, New York Times-bestsellerauteur van The Light of Days: The Untold Story of Women Resistance Fighters in Hitler’s Ghettos
‘Gedetailleerd en meeslepend.’ Times Literary Supplement

Meer informatie

Schrijver: Lucy Adlington
Taal: Nederlands
Categorie: Romans

De kleermaaksters van Auschwitz
De kleermaaksters van Auschwitz
We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo