Black Friday 2021Black Friday 2021

Als oorlog echt is – Dolf Verroen

als-oorlog-echt-isMet het boek Als oorlog echt is heeft u weer een mooi gratis boek in huis van auteur Dolf Verroen. Het is een boek die geschreven is vanuit de herinneringen aan de tweede wereldoorlog en wat daarbij allemaal gebeurde, hoe de omgeving reageerde op bepaalde situaties en meer en dat op een vlotte open manier. Het is ook een boek die veel gebruikt wordt voor boekverslagen e.d. waardoor het vooral onder de jeugd een populair boek is.

Heeft u dit boek gelezen? Misschien kunt u dan ook een reactie onderaan deze pagina achterlaten wat u van dit boek vond? Alvast bedankt.

Een korte omschrijving: 

Herinneringen van de auteur aan de Tweede Wereldoorlog, die hij meemaakte als tienjarige jongen. De tekst is, kenmerkend voor Dolf Verroen, vlot geschreven in korte zinnen en eenvoudige bewoordingen, opgedeeld in beknopte hoofdstukken, nu geheel in de verleden-tijds-vorm gesteld.

Het accent ligt op de betekenis van oorlog voor jezelf en de directe omgeving. Tot besluit zijn de twee bekende, aangrijpende foto’s opgenomen, nl.: het bange, joodse jongetje, die met z’n handen omhoog moet staan en het meisje dat vanuit een goederenwagen naar buiten kijkt. Verzorgde uitgave, ook typografisch. Het omslag toont een foto uit de Tweede Wereldoorlog van de hoofdpersoon en zijn broer Jaap met op de achtergrond een collage van foto’s uit deze periode.

Geschikt om zelfstandig te lezen door kinderen vanaf ca. 9 jaar en bruikbaar bij projecten rondom de Tweede Wereldoorlog. Vermeld op de NBD-bestellijst kinderjury 1992.

Titel – Als oorlog echt is.
Auteur – Dolf Verroen
Verschijningsjaar – 1991

Prijs – Gratis als E-book te downloaden

Download linksDownload

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo