Vreemd land – Rita Verschuur

vreemd-landWie droomt er nu niet van om eens in een ander land te verblijven als kind zijnde? Het boek vreemd land gaat over een jong meisje die voor een tijdje in Zweden mag logeren om even iets anders mee te maken, de oorlog is net afgelopen dus Rita is wel eens toe aan een leuk avontuur, en dat maakt ze dan ook wel mee in een land die toen de tijd toch een stuk anders was dan Nederland. Het boek is via onderstaande download link helemaal gratis te downloaden zoals u van ons gewend bent.

Heeft u dit boek gelezen? Misschien kunt u dan ook een reactie onderaan deze pagina achterlaten wat u van dit boek vond? Alvast bedankt.

Een korte omschrijving:

Twee weken alleen logeren bij vreemde mensen in een vreemd land met een vreemde taal. ‘Als je het wil,’ zegt moeder tegen Rita, ‘dan brengen pappa en ik je en halen we je ook weer op. Er is daar een meisje van je eigen leeftijd.’

Het is 1948 en Rita aarzelt niet lang voordat ze ja zegt, want voor iemand van twaalf die net de oorlog heeft meegemaakt is Zweden een luilekkerland. Maar als haar moeder zegt dat ze zich altijd moet aanpassen bij de gewoontes van de mensen in Zweden, begint Rita steeds erger tegen de reis op te zien. Toch gaat ze.

En in Zweden maakt ze dingen mee waar ze vreemd van staat te kijken. Er zijn slangen die giftig zijn, je mag buiten plassen waar je wilt en zwemmen in je blootje.

Titel – vreemd land
Auteur – Rita Verschuur
Verschijningsjaar – 1995

Prijs – Gratis als E-book te downloaden


Download linksDownload

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo