Black Friday 2021Black Friday 2021

Er was eens een waseens – Bregje Boonstra

er-was-eens-een-waseensEen moeilijk maar toch veel gelezen boek is het boek er was eens een waseens. Het is een jeugdliteratuur boek die nu gratis als ebook te downloaden is via DBNL. Het verhaal gaat over een stukje geschiedenis van diverse schrijvers e.d. Zoals gezegd het is voor de meeste mensen onder ons niet een leesboek wat ze als eerste zouden pakken, maar vanuit de ogen van de schrijver is het zeker wel een mooi stukje literatuur werk en helemaal gratis.

Heeft u dit boek gelezen? Misschien kunt u dan ook een reactie onderaan deze pagina achterlaten wat u van dit boek vond? Alvast bedankt.

Een korte omschrijving:

Stel, er was een jeugdbibliothecaris die in 1958 naar Nieuw Zeeland was geëmigreerd. Nederlandse auteurs die toen al een duidelijk zichtbare plaats op de bibliotheekplanken hadden, waren An Rutgers van der Loeff, Jean Dulieu, Han Hoekstra en Annie M.G. Schmidt. Miep Diekmann begon net met publiceren.

Over hun boeken verscheen in obscure krantehoekjes weleens iets dat een recensie moest voorstellen. Stel, dezelfde bibliothecaris kwam dertig jaar later nog eens terug – om precies te zijn op 27 september 1988 – en kocht NRC Handelsblad, voor een eerste snufje moederland. ‘Annie Schmidt gelauwerd,’ juicht het boven een foto op de voorpagina. Volgt een bericht over de uitreiking van de internationale Hans Christian Andersenmedaille in Oslo.

Het zou een vervreemdende ervaring zijn geweest: alsof de tijd had stilgestaan – nog steeds Annie M.G.? – én vooruit was gehold – nu is zij voorpaginanieuws, in een stukje met driemaal de omvang van vroegere boekbeoordelingen.

Titel – Er was eens een waseens
Auteur – Bregje Boonstra
Verschijningsjaar – 1993

Prijs – Gratis als E-book te downloaden

Download linksDownload

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo