Arnould de Cupere – John de Kuijper

Arnould-de-cupereBij deze een leuk boek van schrijver John de Kuijper over het leven in de vroege middeleeuwen, namelijk het boek “Arnould de Cupere”. Het is een boek welke gaat over het leven van Arnould welke begint als hij aangesteld wordt als aanvoerder van het beveiligingsteam van Graaf Floris, maar door diverse omstandigheden gaat zijn leven in de loop der jaren nogal eens wat anders lopen.

Het is een vlot geschreven boek waarbij de schrijver John de Kuijper zoveel mogelijk gelet heeft op de historische achtergronden van de diverse personages, om zo een compleet mogelijk boek te maken met daarbij ook nog eens het ware verhaal op de achtergrond. Gratis boeken downloaden biedt u dit boek via onderstaande download link weer helemaal gratis aan. Arnould de cupere is verkrijgbaar in zowel Epub als PDF formaat. Veel leesplezier toegewenst.

Een korte omschrijving:

Dit verhaal handelt over een 13e eeuw ridder “Arnould de Cupere” die via de Zeeuwse politiek in contact komt met Graaf Floris V van Holland. Hij treedt bij de Graaf in dienst als aanvoerder van zijn persoonlijke lijfwacht . Vanuit deze positie beziet hij de handelwijze van Graaf Floris V, voor wat betreft zijn politieke en economische motieven. Na de dood van Floris V, viel Arnould samen met zijn zwagers Jan en Costijn van Renesse via intriges van Zeeuwse edelen in ongenade bij Graaf Jan I.

Arnould hoort van een groot toernooi in Frankrijk en de roem van de dolende ridders zoals je ze alleen in Frankrijk kon tegenkomen. Hij besluit ook naar Frankrijk te gaan en verwerft daar grote roem. De Koning en Koningin van Frankrijk overladen hem met eer.

Zonder het zelf te weten had Arnould zich aangesloten bij de Hertog van Henegouwen Jan van Avesnes die zijn vriend en medestrijder werd op het toernooi. Nadat Graaf Jan I van Holland ziek werd, kwam Jan van Avesnes regent van Holland en Zeelanden naar deze gebieden om het bestuur op zich te nemen.

Dit was voor Arnould het moment om weer legaal zonder te worden opgejaagd terug naar huis te kunnen gaan. Ook de Hollandse edelen zagen in deze komst de kans om zich te ontdoen van de invloedrijke Zeeuw Wolfert van Borssele

Titel – Arnould de Cupere
Auteur – John de Kuijper
Verschijningsjaar – 2010

Prijs – Gratis als E-book te downloaden

Download linksDownload het boek Arnould de Cupere

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Note
   Mocht er een download link niet meer werken of ontbreken, dan kunt u dit melden via ons contact formulier.
   Gratis boeken downloaden
   Logo