Gratis boeken downloaden

/Gratis boeken downloaden
Gratis boeken downloaden 2014-01-24T09:20:55+00:00

gratis-boeken-downloadenDe laatste maanden zijn we druk bezig geweest om onze website optimaal te laten werken, hierbij hebben wij veel reacties binnen gekregen met over het algemeen tips, opbouwende kritiek en vragen. Bij deze hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet hier op gratis boeken downloaden, deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt om u zoveel mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Zijn alle boeken gratis op jullie website?

Nee niet alle boeken zijn gratis. Naast ons ruime aanbod aan gratis boeken posten we namelijk ook regelmatig boeken welke volgens ons de vermelding waard zijn. Deze boeken zijn dan wel niet gratis, maar in combinatie met de acties die we erbij zetten zijn ze vaak wel heel voordelig aan te schaffen. Dit vermelden we er wel altijd bij zodat u niet voor een verrassing komt te staan.

De verhouding op dit moment op gratis boeken downloaden.net is ongeveer 90 – 10. Waarbij 90% van onze boeken gratis te downloaden is. Klik hier voor al onze gratis boeken.

Wat is het doel van de website gratis boeken downloaden?

Wij hebben als doel om het digitale lezen in Nederland en Belgie te promoten. Dit omdat het de toekomst is van het lezen. Er zijn nog genoeg tegenstanders te vinden van het digitale lezen, maar over het algemeen zijn de argumenten die ze gebruiken niet meer van deze tijd. Dit kunt u ook terugvinden in onze reviews van de e-readers die van tijd tot tijd op onze website voorbij komen. Een ereader is namelijk naar onze mening een waardig alternatief voor het lezen van ebooks, en heeft ook als voordeel dat er een enorm aanbod is aan gratis ebooks welke u in de papieren variant niet tegenkomt. Zie ook onze artikelen over bijvoorbeeld de Sony PRS-T2N.

Wat is epub?

Epub is het bestandsformaat van een digitaal boek net zoals doc voor Word documenten is. De meeste boeken die op het internet aangeboden worden zijn in dit formaat of in het PDF formaat. Het voordeel van een epub bestand is dat e-readers hier heel goed mee om kunnen gaan door de afspraken die hierover gemaakt zijn tussen uitgevers onderling. Je kan bijvoorbeeld met 2 klikken op uw e-reader de lettergrootte instellingen vergroten of verkleinen, lettertype wijzigen de achtergrondkleur aanpassen en nog meer. Nog een voordeel aan het epub formaat is, is dat een boek qua bestandsgrootte ook heel klein is, en daardoor kunt u heel veel boeken kwijt op uw geheugenkaartje, tablet en of e-reader.

Bijna alle gratis boeken die u bij ons kunt terugvinden zijn gelukkig dan ook verkrijgbaar in epub formaat, en we zien ook dat een Bruna en een Bol.com hier ook op overgestapt zijn. Gratis boeken downloaden raad het schrijvers dan ook aan om zijn/haar boek in dit formaat aan te bieden omdat deze het meest gebruikersvriendelijk is naar onze mening.

Waar halen jullie alle gratis boeken vandaan?

Eigenlijk overal en nergens. Zelf hebben wij een persoon die regelmatig op zoek is naar gratis boeken op het internet, hij houdt hierbij o.a. de websites van Smashwords, Gutenberg en Google books in de gaten, maar we worden ook regelmatig benaderd door een schrijver of we zijn/haar boek op onze website willen zetten ter promotie.

Alle boeken die u bij ons kunt downloaden zijn dan ook vrij van rechten en kunnen ook echt gratis gedownload worden. We krijgen namelijk ook zo nu en dan een link van iemand met een verwijzing naar torrent websites, dit is via ons niet toegestaan. Via ons kunt u dan ook geen links terugvinden naar nieuwsgroepen en/of torrents. Als u uw boeken op die manier wilt downloaden dan kunt u het beste Google gebruiken.

Waarom zoveel reclame op jullie website?

Reclames op een website zijn tegenwoordig gemeengoed, en aangezien onze diensten gratis zijn hebben we toch inkomsten nodig om de kosten te dekken. Het is ons wel opgevallen dat de laatste tijd er regelmatig reclame opstaat die u verwijzen naar een partij die boeken download abonnementen aanbiedt waarvoor u een creditcard nodig heeft. Deze reclame zal binnenkort dan ook niet meer zichtbaar zijn via ons om verwarring te voorkomen.

Adverteren op Gratis boeken downloaden kan dat?

Dat kan zeker, heeft u interesse hierin dan kunt u het beste contact met ons opnemen via ons e-mail adres info add gratisboekendownloaden dot net.