gratisboekendownloadenGratis boeken downloaden

Op deze website vindt u vele ebooks terug die zowel gratis als betaald zijn. Wij proberen hier ten eerste zoveel mogelijk gratis ebooks te plaatsen welke digitaal gratis te downloaden zijn. Wij hosten deze ebooks niet zelf, maar linken naar de websites van de auteurs en/of winkels die deze ter beschikking stellen. Deze ebooks zijn via onze download links dan als gratis boek te downloaden als epub of PDF bestand welke u weer makkelijk op uw Ipad, Galaxy tab, ander soort tablet en/of computer kunt openen.

Ebooks zijn eigenlijk vrij vertaald gewoon digitale boeken, dit wordt steeds meer de vervanger van het normale papieren boek wat iedereen wel kent. Het grote voordeel van ebooks is natuurlijk dat je geen fysieke opslag meer nodig hebt zoals een boekenkast e.d. voor al je boeken. Vooral als je een fanatieke lezer bent zijn de ebooks een ideale oplossing omdat je op je e-reader of ander apparaat het heel makkelijk kan opslaan en terug kan lezen. D.m.v. de zoekfuncties kan je heel makkelijk je boek terugvinden, en als het boek in epub formaat beschikbaar is kan je hem ook zo aanpassen naar je eigen lees comfort.

Hoe kan ik deze ebooks openen?

De meeste ebooks zijn standaard te openen op uw ipad en/of andere tablet. Deze ebooks worden namelijk als digitale download ter beschikking gesteld als epub bestand. Dit is een bestandsformaat welke ontworpen is voor digitale boeken zoals de ebooks die u hier kunt downloaden. Als u bijvoorbeeld op uw ipad een download link aanklikt welke in epub formaat wordt aangeboden, zal deze automatisch naar uw ibook applicatie gedownload worden en daarna hier te openen zijn.

Veel ebooks worden echter ook als Adobe PDF bestand aangeboden, hiervoor zult u apart de adobe reader plugin, of applicatie voor nodig hebben. Deze kunt u hier terug vinden: Adobe reader

Ebooks downloaden hoe en wat?

Het grote voordeel van ebooks downloaden is dat het simpel is en op praktisch elk apparaat kan met een internet verbinding. Of het nu uw e-reader is, tablet, smartphone of gewoon een PC. U kunt de ebooks bijna overal op bekijken. Het enige waar u wel altijd op moet letten met ebooks downloaden is dat sommige uitgevers er d.m.v. DRM restricties hebben opgelegd waardoor je niet zomaar het ebook op meerdere apparaten kan bekijken. Met de gratis ebooks van onze website is dit natuurlijk geen probleem, maar als u de nieuwste bestseller heeft aangeschaft op uw pc en vervolgens op uw tablet wilt lezen dan kan dit natuurlijk vervelend zijn.

Gelukkig is het laatste half jaar al veel veranderd in deze beveiliging en gaat dit bij de meeste uitgevers nu wel een stuk makkelijker. Denk hierbij aan een Bruna of Bol.com.

Wat zijn de verschillen in ebooks tussen Epub en PDF?

Het grote verschil tussen deze 2 is dat het epub formaat speciaal voor E-readers ontworpen is waardoor deze heel makkelijk aan te passen is naar jou smaak. We hebben het dan over de lay-out van het boek zoals het lettertype, de lettergrootte, eventuele kleuren etc. Je kan dus het digitale boek/ ebook zo aanpassen dat hij voor jou het makkelijkst leesbaar is, dit in tegenstelling tot het PDF formaat. Een digitaal boek/ ebook in PDF formaat ziet er altijd hetzelfde uit, je kan wel inzoomen/uitzoomen voor de lettergrootte maar daar houdt het ook meteen mee op. Het voordeel hiervan is dat hij overal hetzelfde eruit ziet, of je hem nou op een ereader leest of op een computer, het nadeel is dat als je je digitale boek anders wilt lezen zodat het het leescomfort beter maakt dus niet bij het PDF formaat kan doen.

Ebooks op een e-reader

Het makkelijkst en het meest comfortabele om uw ebook op te lezen is naar ons idee toch wel een e-reader. Het is misschien een investering voor u, maar naar ons idee is dat het geld wel waard. De meeste e-readers kunnen weken lang mee zonder dat ze tussendoor opgeladen hoeven te worden, en bij bijvoorbeeld de nieuwste e-reader van Sony wordt zelfs gesproken van 3 maanden op 1 accuduur.

Lees voor meer informatie over de populairste e-readers van dit moment ook eens onze artikelen hierover. Sony PRS-T2N of de Sony PRS-T3